Dit recept zou ik normaal gisterenavond posten. Maar gisterenavond heb ik er niet meer aan gedacht. Door de vreselijke terreuraanslag in Barcelona (en later ook in Cambrils) enerzijds en anderzijds ook door de gezellige avond die we gepland hadden samen. Ik zei op restaurant nog “dju, ik ben vergeten mijn recept te delen”. En toen ik deze ochtend mijn post even herlas… was ik ergens ook opgelucht dat ik dat nog niet gedaan had. Vandaag, een dag na de horror die zich daar afspeelde, post ik mijn receptje toch. Omdat Barcelona écht fantastisch is en omdat (en dat zeg ik met de woorden van Sven Ornelis) omdat de liefde en het leven steeds moeten overwinnen. Lief Barcelona, we’ll meet again soon.
____________________________________
Wanneer ik deze mosselen met tijm en room klaarmaak (en zéker als we in het zonnetje kunnen genieten van deze lekkernij) waan ik me altijd een beetje in Barcelona. De bereiding is absoluut niet Spaans en de mosselen zijn gewoon lekker van bij ons. Maar het is een van onze vaste bestellingen (“Mejillones a la crema”) in een van de vele leuke tapasbars die deze topstad rijk is. Samen met een portie patatas bravas, pulpo, een salade en een flesje wijn een lunch om van te dromen. Geen wonder dus dat dit gerechtje mij altijd een beetje mee op reis neemt naar mijn favoriete stad. Valt het op dat al weer zin heb om terug te gaan?
Heb jij ook zo’n gerechtje dat zorgt voor een insta-vakantiegevoel?
Ik ben benieuwd!
Mosselen met tijm en room (2 personen)
2 kg mosselen
klontje boter
1 grote ui
1/2 citroen
100 ml (droge) witte wijn
150 ml room
handvol verse tijm
1 teentje knoflook
peper van de molen
Tip: Wat met een open mossel? Duw op de mossel , nadien moet ze zich min of meer gesloten houden. Blijft ze open? Dan eet je ze best niet mee op.
- Was de mosselen
- Snipper de ui en knoflook fijn fijn
- Fruit ongeveer de helft van de ui aan in een pannetje met boter tot de ui glazig is
- Voeg vervolgens de room, 50 ml wijn en enkele takjes tijm toe en laat inkoken
- Breng in een grote kookpot of mosselpan de rest van de wijn, ui, look en tijm met een stevige draai peper van de molen aan de kook
- Van zodra het mengsel kookt doe je de mosselen in de pan
- Laat ongeveer 6 minuten koken (schud af en toe stevig op) tot alle mosselen open zijn
- Breng ondertussen de roomsaus op smaak met citroensap en peper
- Schep de mosselen in een serveerschaal en giet de roomsaus er over
Geniet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik ben spijtig genoeg geen mosselfan 😮
Ik ben als enige in huis dol op mosselen!! Dit recept moet ik zeker proberen!
Doen!
OH! Heerlijk! Ik ben gek op mosselen. Alleen al zo lang niet meer gegeten omdat zo’n hele bak veel te veel voor mij alleen is… 🙁
Als ik het weer eens ga maken, dan op deze manier. Ben heel erg benieuwd! 🙂
Je kan ook pakken van 1kg kopen normaal gezien, zou perfect moeten zijn voor 1 persoon. En als je nog een paar mosseltjes over hebt kan je die de volgende dag even opbakken of zelfs gratineren in de oven met een beetje kaas, heel lekker!
Oh, helaas geen mosselfan, maar de foto ziet er wel heel erg mooi en professioneel uit.
Oh bedankt, dat is een fijn compliment!
Oh dat klinkt goed! Binnenkort eens gaan proberen. Als de kinderen er niet zijn, die gruwelen nog van mosselen
Haha, als kind moest ik er ook niet veel van weten hoor!
Oh nee ik hou echt niet van mosselen helaas.. Het enige wat ik echt heel vies vind haha
Oei! Gelukkig staan er ook nog heel wat andere dingen op de blog hé 😉
Hmmm ik heb afgelopen vrijdag gewoon gekookte mosselen gegeten, heerlijk! Maar dit ziet er ook wel heel erg lekker uit, even onthouden.
Nou ik vind het heerlijk mosselen dus deze staat op het lijstje to do.
Dit lijkt mij heerlijk!
Mosselen zijn nog steeds in het seizoen, dus go go go