Pasta met tomaat & mozzarelladressing

Pasta met tomaat & mozzarelladressing

Alleen maar koken voor mezelf… dat doe ik toch niet zo graag. Maar als het moet, dan moet het… En dan moet het ook vooruit gaan! Dit gerechtje maak ik dan ook voor mezelf ‘als de kat van huis is’. (Hij lust trouwens ook geen mozzarella)

Deze lauwwarme vegetarische pasta is ideaal bij deze zomerse temperaturen en bovendien snel klaar. Probeer échte mozzarella te kopen, en dan nog liefst die met buffelmelk.

Voor 4 personen

500 g rijpe tomaten
1 teentje look, gepeld en gehalveerd
1 tl oregano, fijngesneden
15 basilicumblaadjes en enkele extra om te garneren
150 ml extra vergine olijfolie
150 g mozzarella
grof zeezout en vers gemalen zwarte peper
400 g spaghetti

  • test
  • Ontvel en ontpit de tomaten
    Hoe doe je dat? Snij de onderkant van de tomaat kruiselings in en dompel de tomaten ongeveer 1 minuut in koken water. Koel daarna af in ijskoud water. je zal zien, het velletje komt er zonder tegenstribbelen af!
  • Snij ze in kleine blokjes en laat deze in een vergiet uitlekken
  • Snij de mozzarella in kleine blokjes, ongeveer dezelfde grootte als de tomaten
  • Wrijf de binnenkant van een kom in met de knoflook, hierdoor krijg je een subtiele knoflooksmaak
  • Voeg de uitgelekte stukjes tomaat, de oregano, de basilicum, de olijfolie en de mozzarella toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Kook de spaghetti al dente
  • Meng alles door elkaar
  • Garneer met een paar basilicumblaadjes

 

Een receptje uit een van mijn favoriete kookboeken: The Art Of Pasta – Lucio Galleto & David Dale (Kosmos Uitgevers)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>