Plaattaart in een notendop
Een plaattaart … Dat is eigenlijk niet meer dan een hartige taart met bladerdeegbodem die je bakt op een bakplaat. Het is simpel: beleg bladerdeeg naar keuze met vis, vlees, groenten, pesto, kaas, … alles wat je graag lust. Tip: beleg niet té enthousiast zodat de taart niet te zwaar is en het bladerdeeg nog kan rijzen. Ja hoor, dat is het zo wat… Het is echt zo makkelijk! Maak kleine taartjes, of verdeel een grote, om te serveren als hapje. Geniet er van bij de lunch of serveer met een salade als avondmaal.
Je merkt het, plaattaarten zijn de max! En dat vond ook mijn tafelgenoot die deze taart voor jullie mocht voorproeven. “Dat recept wil ik”, en bij deze krijgt ze het ook!
Plaattaart met champignons en boontjes
1 pak bladerdeeg
1 ei
300 gram prinsessenboontjes
200 g parijse champignons
1 teen look
2 takjes verse tijm
1 sjalot
50 g feta
Peper en zout
Boter
- Verwarm je oven op 220°C
- Maak de boontjes schoon
- Kook ze 3 minuten in gezouten water met een snuifje zout
- Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet
- Snij de champignons in fijne schijfjes en bak ze zachtjes aan in 1 el boter
- Voeg na enkele minuten de takjes tijm en fijngesneden look toe, laat nog 2 minuten stoven
- Verwijder de tijm en zet de champignons opzij
- Snij de sjalot in dunne ringen
- Bak de uienringen krokant in een beetje boter
- Rol het bladerdeeg uit (ik maakte een rechthoekige vorm) op een met bakpapier beklede bakplaat
- Klop het ei los met 1 el water en bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel
- Schik de boontjes op de taart
- Verdeel de champignons over de boontjes
- Verdeel de ui en de verkruimelde feta over de taart
- Bak 15 minuten
Ocharme mijn bezoek…
Ik kom bij het maken van deze blogpost en het invoegen van de foto’s plots tot het besef dat mijn bezoek soms heel wat geduld moet hebben. Wanneer het eten op tafel komt wil ik natuurlijk snel nog een paar leuke foto’s maken. Snel, want het eten moet wel nog lekker warm zijn natuurlijk. “Kan je je glas een beetje opschuiven”, “Wil jij de taart even snijden… een beetje trager” “Hou je het mes een klein beetje meer naar links… nee een klein beetje minder”… Gelukkig werkt iedereen, tot nu toe, altijd enthousiast mee om mij te helpen aan een mooie foto. Bij deze: bedankt liefste echtgenoot en bangelijke komen-eters!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
2 Reacties