Rosbief met rozemarijn en look

Rosbief met rozemarijn en look

Een heerlijke rosbief, perfect saignant gebakken met een lekkere saus en smakelijke bijgerechten staat voor mij gelijk aan een instant happy-gevoel. Leuk toch, als je herinneringen hebt aan bepaalde gerechten! (Benieuwd naar die van jullie!)

Zo herinner ik me nog een van de eerste avondjes dat we bij mijn schoonzus en haar man gingen eten. Ze woonden net samen en dus was het de eerste keer dat ze ons zouden ontvangen in hun eigen stekje. Ik keek er totaal niet naar uit… (Laat ons zeggen dat we elkaar in het begin nog niet zo goed begrepen, oeps!) Eens aangekomen bleken mijn zorgen voor niets te zijn. Plots was er wél die klink en het werd een ongelooflijk leuke, gezellige en lekkere avond. Een rosbief op tafel, een flesje wijn erbij en uren en uren praten en lachen. Ik keek al uit naar onze volgende date! Ondertussen volgden er nog veel meer van die zalige avonden, en volgen er hopelijk nog veel veel meer. Ik zou ze voor geen geld van de wereld willen missen, mijn schone zus! (En gelukzak als ik ben… ik heb zo 4 geweldige schoonzussen!)

Maar dus, rosbief… Perfect voor wanneer je vrienden of familie over de vloer krijgt. Het meeste werk doe je vooraf zodat je de avond zelf gezellig mee aan tafel kan genieten. Hopelijk bezorg ik met dit cookamealtje ook jou en je gasten een happy-gevoel. Geniet er van! 

 

Rosbief met rozemarijn en look

(4 personen)

1 kg rosbief
4 el verse rozemarijn, fijngehakt
20 g verse platte peterselie, fijngehakt
3 teentjes look (of meer voor echte look fans)
Zout en peper van de molen
Klontje boter

  • test
  • Verwarm de oven op 180°C
  • Kruid de rosbief met peper van de molen en wat zout
  • Verhit een braadpan en smelt er een klontje boter in
  • Schroei het vlees aan alle kanten dicht, ongeveer 2 minuten aan elke kant voor een lekker korstje
  • Snipper de look fijn
  • Meng de kruiden
  • Verdeel de kruidenkorst over de bovenkant en zijkanten van de rosbief en duw goed aan
  • Zet het vlees in de voorverwarmde oven, in een braadslee of in je pan, en reken een gaartijd van ongeveer 20 minuten per kilo vlees (= ‘saignant’ – voor wie ‘a point’ verkiest is een gaartijd van 25 tot 30 minuten nodig)
  • Pak het vlees in in zilverpapier en laat het een tiental minuutjes rusten voor je het serveert

 

rosbief

 

Tip: maak ondertussen een simpele maar lekkere champignonsaus:
300 g champignons, kies enkele verschillende soorten en snij ze in gelijke stukken
250 ml runderbouillon
2 el boter
  • test
  • Bak de champignons aan met een beetje boter in de braadpan die je gebruikte voor het dichtschroeien van de rosbief
  • Kruid met peper en zout
  • Haal de champignons uit de pan
  • Deglaceer (de pan afblussen) de bouillon  en laat de aanbaksels al roerend oplossen in het vocht
  • Kook de vloeistof een beetje in naar de gewenste dikte
  • Voeg de champignons toe
  • Serveer bij de heerlijke rosbief

 

Helemaal af maak je je gerecht met schatjes van patatjes en een gegrilde bloemkool. Maar met andere bijgerechten kan het natuurlijk ook!

schatjes  bloemkool

 

 

————————————————————————

Klaargemaakt met liefde en met de leuke producten van interieur – en kookwinkel Oosterlinck. Meer weten over deze leuke samenwerking? Klik hier.

De foto’s staan te pronken in hun eindejaarsfolder en je kan alle keukenaccessoires en keukentoestellen terugvinden in hun mooie winkel of online op www.oosterlinck.biz

oosterlinckcollage

 

1 Comment On This Topic

  1. […] Rosbief met rozemarijn en look […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>