Slowcooker Cashew Kip

Slowcooker Cashew Kip

Oktober is de echte kick-off van de herfst! Blaadjes vallen, het wordt kouder én donkerder en het is weer volop tijd voor warme chocomelk, heerlijke soepen en stoofpotjes. Dit gerecht valt onder die laatste categorie: Het is een stoofpotje dat ik klaarmaakte in mijn crockpot, een slowcooker. Want hé, “Croktober” is dan misschien wel bijna ten einde maar dat wil niet zeggen dat we geen heerlijke stoofpotjes meer kunnen klaarmaken hé?

Bon, wat is dat nu juist zo’n “slowcooker”?

Het woord zegt het eigenlijk al zelf, het is een keukentoestel waarmee je op lage temperatuur een gerecht kan klaarmaken. Door de lage temperatuur blijven de voedingswaarden én smaken van alle ingrediënten intact, gezond én lekker dus! En slow… ja slow is dit geweldige toestel ook. De gaartijd van een gerecht varieert van 2u tot 6u of zelfs langer. Maar je hoeft er gelukkig niet bij te blijven staan! Alles voorbereiden en de slowcooker in, genieten van je dag en bij etenstijd staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar!

Cashew Kip
(Geserveerd op een fantastisch mooi bord uit de Serax-collectie!)

Dit heerlijke gerecht maakte ik klaar in een Slowcooker (onderaan deze post meer over dit leuke toestel!) Maar je kan het natuurlijk ook zonder klaarmaken. Laat het vlees dan heel zachtjes garen in een stoofpot.
Voor 2 personen

2 kipfilets
60 ml sojasaus
1 el ‘sweet chili’ saus
1 el bruine suiker
2 el ketchup
2 el rijstazijn
1 el maïszetmeel
1/2 tl zwarte peper
1 el olijfolie
1 teentje look
75 g cashew noten
2 cm verse gember (naar smaak iets meer of minder)
arachideolie of kokosolie

  • test
  • Meng de maïzena met de peper
  • Haal de kip door deze mengeling
  • Bruin de kip rondom aan in een beetje arachideolie
  • Meng alle ingrediënten, behalve de noten, tot een gladde saus
  • Giet de saus over de kip in je Crock-Pot pan
  • Laat het voor 3 a 4 uur garen in de lage stand tot het vlees gaar is
  • Je kan de kipfilets in het geheel serveren of zoals ik het gare, botermalse kippenvlees in draderige pluksels ‘trekken’ met een vork
  • Meng enkele minuten voor het serveren de cashewnoten bij de kip
  • Serveer met rijst en garneer eventueel met fijngesneden pijpajuintje, yum!

 

Mijn slowcooker…

is de “Digital Sauté Slow Cooker” van Crock-Pot. En die kan nog nét iets meer dan een andere slowcooker!
De nieuwigheden op een rijtje:
° De Crock-Pot beschikt over 2 temperatuurstanden, hoog en laag, én een warmhoudstand. Heel handig voor als het eten al wel klaar is maar jij nog gezellig aan het aperitieven bent.
° Een digitale timer die het plannen van maaltijden erg gemakkelijk maakt!
° Deze slowcooker heeft een uitneembare binnenpan! Geweldig, want je kan deze uitneembare pan gebruiken in de oven (om bijvoorbeeld even te gratineren) en ook op het fornuis. Je kan dus eerst je vlees aanbraden voor je het zachtjes laat sudderen! Hoera voor minder afwas!

370372

Meer info over dit toestel? Klik hier!

 

———-

 

5 Comments On This Topic
  1. Ineke
    on Nov 11th at 9:40 pm

    Vandaag gemaakt ! Was heerlijk !!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 11th at 10:21 pm

      Ineke, GEWELDIG dat je een cookamealtje hebt klaargemaakt, FANTASTISCH dat het ook echt lekker was en ONTZETTEND BEDANKT om dat dan ook even te laten weten. Liefs, Amylia

      Reply

  2. […] Foto: Cookameal: slowcooker Cashew Kip […]

    Reply

  3. […] Iris tagde mij in een foto die ze maakte van de “slowcooker cashew kip“…  […]

    Reply
  4. Cookameal:Pulled Pork - Cookameal
    on Mar 29th at 6:30 pm

    […] Meer slowcooker inspiratie?  Probeer dan dit heerlijke kipgerecht met cashewnoten! […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>