Spinazietaart met eieren

Spinazietaart met eieren

Brunchtime!

“♫ I’m so eggcited, and I just can’t hide it ♫“. Ja als het over brunchen gaat dan gaan mijn oogjes fonkelen. Ik hou er zo van om te brunchen op zondag. Een brunch laat je lekker ongedwongen genieten van een huis vol vrienden (aka my amazing framily) én een tafel boordevol lekkers. Voor mij is brunchen echt genieten.

Het is dus niet toevallig dat ik in het Lidl-Paasmagazine in een leuk artikel “10 geboden” gaf voor een geslaagde brunch. Een van die geboden was “hou het divers.” Wat zoveel wil zeggen als zorgen voor variatie. Ik probeer steeds een mix te voorzien van warm en koud, zoet en zout. Bijvoorbeeld een eigerecht, een salade, vers brood met beleg en een zoete afsluiter.  Maar in dat magazine stond uiteraard nog veel meer dan mijn brunchgeboden… Een van de lekkere recepten die je er in kon terugvinden was deze spinazietaart met eieren. Perfect om te serveren bij een brunch of lunch!

Wat zijn jouw favoriete brunch recepten? Laat het mij weten in de comments! 

 

quiochebrunch

 

Spinazietaart met eieren

Voor 4 personen

1 vel pizzadeeg
6 eieren
450 g verse bladspinazie
2 tomaten
150 g roomkaas
Peper en zout

  • test
  • Kook de helft van de eieren hard
  • Pel ze en snij in plakjes
  • Laat de spinazie stoven op een zacht vuur
  • Knijp er vervolgens het vocht uit en hak fijn
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes
  • Rol het pizzadeeg uit over een ingevette bakvorm en snij de overhangende stukken deeg weg
  • Klop de overgebleven eieren los met de roomkaas
  • Kruid met peper en zout
  • Meng de spinazie door het roomkaasmengsel
  • Voeg de tomatenblokjes toe en schep om
  • Giet het mengsel in de vorm en schik er de eierplakjes bovenop
  • Bak de taart in 45 minuten goudbruin

 

 

Bedankt voor de inspiratie Lidl!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

 

24 Comments On This Topic
  1. Danielle
    on May 1st at 10:18 am

    Oehh dat ziet er heerlijk uit! Ik vind het altijd heerlijk om hiermee te variëren en weer wat nieuws te creëren.

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 1st at 2:41 pm

      Zeker eens uittesten dan ;^)

      Reply
  2. Patricia
    on May 1st at 11:03 am

    Dit klinkt zo lekker! Ik ben als vegetariër altijd wel op zoek naar fijne recepten waarin geen vlees wordt gebruikt en aangezien ik gek ben op spinazie is dit er één die ik even ga opschrijven :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 1st at 2:38 pm

      Oh super! Blij dat te lezen!

      Reply
  3. Melissa
    on May 1st at 2:34 pm

    Oeh! Ik ben dol op spinazie. Zal hem zeker opslaan

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 1st at 2:37 pm

      Niet alleen opslaan hé 😉 Laat maar weten hoe hij smaakte!

      Reply
  4. nicole orriens
    on May 2nd at 8:48 am

    Ik kom niet verder dan het opwarmen van zo’n pasteitje en ragout….. Die spinazietaart ziet er goed uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 8:34 pm

      Wedden dat deze je lukt?

      Reply
  5. Jessica - Foodie Feest
    on May 2nd at 1:25 pm

    Ziet er heerlijk uit! :) ook fijn dat je maar weinig ingrediënten nodig hebt

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 8:32 pm

      Oh vind ik ook altijd fijn, weinig ingrediënten en veel smaak!

      Reply
  6. Jamey
    on May 2nd at 5:10 pm

    Oh wat lekker zeg! Goed idee voor vanavond!!

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 8:31 pm

      En en en en en?

      Reply
  7. Ann
    on May 2nd at 5:33 pm

    Hallo, ik heb de quiche net gemaakt en hij is heerlijk! Superleuk idee om een pizzabodem te nemen, veel lekkerder dan bladerdeeg. Ook de consistentie is perfect. Enige nadeel vind ik dat de eitjes zo hard worden… misschien olijfolie opdoen of ze er later bijdoen om dit te vermijden? Bedankt voor het recept!

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 7:09 pm

      Hoi Ann, bedankt voor je fijne berichtje! Je zou er inderdaad beetje olijfolie op kunnen doen, goed idee! Ik moet toegeven dat de structuur van de eitjes bij mij nog wel meeviel, maar ik snap perfect wat je wil zeggen. Wat je ook kan doen is de quiche afdekken de laatste 10 minuten van de baktijd. Super tof dat je het receptje al zo snel hebt uitgetest, hopelijk mag ik je nog vaker inspireren !

      Reply
  8. Ann
    on May 2nd at 7:34 pm

    Ik kende je blog nog niet, maar nu dus wel! En ik heb al superveel gezien dat ik zeker ga uittesten! De quiche afdekken zal ik de volgende keer proberen, samen met olijfolie dan komt het zeker goed :-) Bedankt voor je feedback

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 8:31 pm

      #youmademyday

      Reply
  9. Eke
    on May 2nd at 7:35 pm

    Oeh, dit klinkt goed! Ik ben zelf niet zo dol op Feta, waardoor zou ik dat kunnen vervangen? Gewone oude kaas?

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 8:30 pm

      Feta? Oei… dat zie ik niet staan?

      Reply
  10. Charlotte
    on May 2nd at 9:18 pm

    Klinkt lekker! Ik maak ook wel eens spinazietaart, maar dan met bladerdeeg in een springvorm. Ook erg lekker!

    Reply
  11. Tessa | Daily Inception
    on May 3rd at 8:52 am

    Dat mis ik wel, een hartige taart. Hij ziet er overheerlijk uit trouwens.

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 3rd at 5:58 pm

      Hoezo mis je dat?

      Reply
  12. Saskia Denkers
    on May 4th at 1:04 pm

    Lijkt me heerlijk! en zo te zien nog niet eens zo moeilijk om te maken. Deze hou ik in gedachten

    Reply
  13. Judith
    on May 8th at 9:58 am

    Oh jummy dit klinkt weer echt super lekker. Zeker eens proberen

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 10th at 4:51 pm

      Doen doen doen!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>