Stoofpotje met kip en paprika

Stoofpotje met kip en paprika

Een stoofpotje klaarmaken is (meestal) niet veel werk. Hop alles de pan in en een uurtje later zet je een heerlijk smaakvolle maaltijd op tafel. Doordeweeks, want simpele ingrediënten en een makkelijke bereiding. Maar ook als je een etentje organiseert is een stoofpotje een ideale keuze.

Je maakt het vooraf klaar en hoeft het enkel even te verwarmen wanneer iedereen aan tafel zit! De rest van de avond breng je gewoon lekker gezellig met je gasten door! En ja hoor, ook dit stoofpotje met kip kan je feestelijk serveren. Ja, dan denk ik naast aan een mooie schotel of stoofpot ook aan kroketjes of pommes duchesses…

Stoofpotje met kip en paprika

voor 4 personen
2 kippenbillen (Grote eters of kleine kippenbillen? Reken dan een gerust eentje per persoon!)
2 kippenborstfilets
2 el olijfolie
boter
1 ui
2 teentjes look
2 el paprikapoeder
1 el bloem
250 ml kippenbouillon
2 rode paprika
4 tomaten
100 ml zure room
Peper & zout
4 el verse platte peterselie, fijngesneden

  • test
  • Versnipper ui en look
  • Snij de paprika in repen van ongeveer 1 cm tip: heb je een gevoelige maag, schil de paprika dan even
  • Kruid de kip met peper en zout
  • Verwarm olijfolie in een grote pan (geschikt voor stoofpotjes en dus best met een dikke bodem)
  • Bruin nu de kip
  • Haal de kip uit de pan en zet even opzij
  • Bak nu in diezelfde pan ui en look, laat enkele minuten stoven
  • Voeg nu het paprikapoeder en de bloem toe aan de pan
  • Roer goed tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn
  • Giet nu de kippenbouillon al roerend bij deze ‘roux’
  • Voeg nu de kortgebakken kip toe aan de saus
  • Doe ½ van de peterselie bij de saus en breng zachtjes aan de kook
  • Voeg de paprika toe en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje
  • Snij de tomaten ondertussen in blokjes en voeg ze toe aan de saus
  • Laat het stoofpotje nu een uurtje zachtjes pruttelen
  • Net voor het serveren roer je de zure room en de resterende peterselie door de saus

Om je vingers bij af te likken!

 


Dit receptje is er eentje uit de oude doos (ik postte het in het eerste jaar Cookameal) met een nieuwe foto.
Best wel een verbetering, al zeg ik het zelf 😉

stoofpotje

5 Comments On This Topic
  1. Els
    on Mar 29th at 12:06 pm

    Ziet er heerlijk uit op de foto! Straks al eens klaarmaken om morgen op te eten! (want vanavond BBQ ;)).

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 29th at 12:26 pm

      Oooh leuk! Ik ben al benieuwd naar het resultaat! Geniet van de bbq vanavond!

      Reply
  2. Els
    on Apr 26th at 6:01 pm

    Superlekker (mits wat aanpassingen: extra courgette en gewone room ipv zure room omdat ik dat niet in huis had). De overschot neem ik morgen mee naar mijn oma ;).

    Reply
  3. Magda
    on Mar 9th at 2:56 pm

    Is inderdaad heerlijk, dit is van oorsprong (hier met wat aanpassingen) een traditioneel hongaars gerecht. Maak dit al veeele jaren, steeds met grote bijval bij al onze gasten.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 11th at 8:34 pm

      Hoi Magda, oh wat leuk om te weten dat het van oorsprong Russisch is! En natuurlijk ook fijn je te mogen verwelkomen op Cookameal. Hopelijk kan ik je inspireren!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>