Tagliata

Tagliata

Gasthof Vijverhof

 

Ongeveer 2 jaar geleden namen enkele moedige nonkel en tantes een succesvolle familiebrasserie over in Schoten. Het interieur van “Het Vijverhof” werd opgefrist en de speeltuin onderging een metamorfose tot een heus speelparadijs. Gezelligheid en familiale sfeer werden behouden en het eten werd net een tikkeltje meer. De typische brasseriekeuken, bijzondere suggesties en vooral vers en huisgemaakt. Wat ben ik trots op dit topteam dat keihard werkt om het hun klanten naar hun zin te maken! Minstens 2 keer per maand komen we er lekker genieten, en ik raad iedereen in de wijde omgeving van Schoten aan om eens binnen te springen. (En iets te eten natuurlijk)

Alle info op www.gasthofvijverhof.be
10671209_834486483268633_2723393885706736110_n

Wel, om terug bij het recept te komen… Op aanraden van mijn tante at ik in ‘Het Vijverhof’ voor het eerst tagliata. Dit zalige vleesgerecht werd prompt een van mijn favorietjes. De frisse salade, het heerlijke vlees en de lekkere parmezaanse kaas. TOP! Uiteraard ging er thuis mee aan de slag… Wat had je gedacht? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de bereiding bevat maar enkele stappen en ohhhhhh het is zo lekker!

Tagliata (4p)

 

700 g entrecôte of bavette
100 g rucola
100 g parmezaanse kaas
10-tal radijsjes
10-tal zongedroogde tomaatjes
handvol verse basilicumblaadjes
Grof zeezout en peper van de molen
4 el olijfolie
2 el citroensap
+ olie of boter om in te bakken

TIPS:
– Haal het vlees op tijd uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Zo zal je je vlees makkelijker perfect kunnen bakken.
– Werk het bord af met balsamico crème voor nét dat tikkeltje extra!

  • Verhit een pan tot ze goed heet is, giet een scheut olijfolie (of boter) in de pan
  • Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, zo krijgt het vlees een heerlijk kortstje
  • Bak het vlees 4 minuten aan beide kanten
  • Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en laat nog zo’n 5 à 10 minuten rusten. Ondertussen maken we een lekkere dressing en salade.
  • Meng 4 el olijfolie met 4 el citroensap en kruis met peper en zout
  • Snij de radijsjes in schijfjes
  • Meng rucola, radijsjes, zongedroogde tomaatjes en basilicum
  • Verdeel de salade over 4 borden
  • Snij het vlees nu in gelijke reepjes van ongeveer een halve centimeter breed
  • Schik het vlees op de salade
  • Schil met de dunschiller dunne lapjes Parmezaanse kaas en strooi over het vlees
  • Werk af met de dressing

 

Lekker met frietjes, kroketjes of potato wedges. (Ook wel lekker met Frans brood ook… maar toch een beeeetje minder dan met frietjes, hahaha)

Benieuwd of dit gerecht weldra ook tot jouw favorieten zal horen!

x

Amylia

——————————————————————————————————————-

Officieel is de herst al begonnen, maar we hebben het geluk te kunnen genieten van lekker nazomers weer. Ik bereidde dus deze heerlijke tagliata voor op de BBQ! Deze kleine elektrische Weber Q BBQ was de ganse zomer al mijn trouwe vriend en ik ben van plan hem nog niet op te bergen! #tobecontinued #lovemyweber

weberke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>