Tonijnburger

Tonijnburger

Met een simpel blikje tonijn kun je snel en gemakkelijk heel wat lekkere gerechten klaarmaken. Ik maakte bijvoorbeeld in het verleden al heerlijke tonijnkroketjes. En nu ga ik weer aan de slag met deze visconserven. Tonijn uit blik is dan ook vetarm, voedzaam én budgetvriendelijk.

Tonijnburger

Makkelijk te bereiden, snel klaar, gezond, zomers en met een knipoog naar de Oosterse keuken: ik stel jullie voor aan dé tonijnburger. Dit originele recept is het resultaat van een probeersel tijdens een avondje alleen thuis. En ik moet toegeven… alleen eten vind ik maar niets, maar was ik blij dat ik hem niet moest delen! Haha! 

Voor 2 burgers

2 blikjes tonijn in olijfolie 160g/blik*
1 ei, losgeklopt
+- 5 el paneermeel
1 tl vissaus
1 à 2 cm gember, geraspt
½ chilipeper, fijngesneden (zonder zaadlijsten)
1 teentje look
Enkele blaadjes verse basilicum en koriander
peper

* Gebruik tonijn in olijfolie om je hamburger lekker sappig te houden

Garnituur:

½ komkommer
¼ rode ui
3 el rijstazijn
1 tl zout
1 tl suiker
Handjevol  geroosterde (ongezouten) pindanoten
1 tomaat, in schijfjes gesneden
Enkele blaadjes verse sla

Saus:

4 el mayonaise
Enkele blaadjes koriander
1 tl zwart sesamzaad
1 tl geraspte gember (naar smaak)
Zeste van 1/2 limoen

Extra: 2 pistolets of hamburgerbroodjes

  • test
  • Snij de komkommer in dunne repen, dit kan je doen met een mandoline of gewoon met je dunschiller
  • Pel de ui en snij hem vervolgens in fijne ringen
  • Doe de komkommer in een mengkom samen met de ui, de rijstazijn, suiker en zout
  • Laat ongeveer 30 minuten marineren, ondertussen maak je de burgers
  • Doe de tonijn in een mengkom
  • Schenk er het losgeklopt ei bij, meng door elkaar met een vork
  • Voeg nu de andere ingrediënten toe: vissaus, gember, chilipeper, fijngehakte basilicum en koriander
  • Kruid af met peper
  • Proef de mengeling en kruid eventueel bij
  • Voeg nu het paneermeel toe en meng goed
  • Vorm hamburgers van de tonijnmengeling
  • Meng voor de saus alle ingrediënten samen, voeg de zeste beetje bij beetje toe naar smaak
  • Bak nu de tonijnburgers, bij voorkeur in een grillplan, ongeveer 2 minuten aan elke zijde
  • Snij het broodje doormidden
  • Beleg met sla, de hamburger, de gemarineerde groenten, een schijfje tomaat, de lekkere saus en eindig met enkele geroosterde pindanoten
  • Plaats het ‘hoedje’ van de pistolet bovenaan

 

tonijnburger-2

 

Burgertime!

Heb je deze burger uitgetest?
Laat het mij dan zeker weten via
#cookameal @cookameal,
je doet mij er superveel plezier mee!

x

Amylia

 

Ps: Oplettende lezers die merken dat dit al een Cookamealtje is uit de oude doos!
Toen nog met een gsm-foto en nu dus in een nieuw jasje!

oud

30 Comments On This Topic
  1. Tess
    on Mar 2nd at 12:39 pm

    Dit receptje staat echt elke maand minstens 2 keer op het menu!
    Just love it (en mijn boyfriend vindt het ook geweldig, dus dat is extra punten scoren)!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 3rd at 8:00 am

      ge-wel-dig! :-)

      Reply
  2. Tabitha van Ommen
    on Mar 24th at 6:10 pm

    Oh dat is ook een mooi receptje voor op vakantie. Zit ik straks in Catalunya… skottelbraai… wijntje en dan dit heerlijke burgertje :-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 25th at 12:27 pm

      Oooooh pas ik niet in je koffer? geniet er van!

      Reply
  3. Madelon Eugelink
    on Jul 4th at 9:25 pm

    Ziet er heerlijk uit! Ik zelf ben niet echt een tonijnfan, maar mijn man wel. Ik ga dit zeker even opslaan en is maken

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 5th at 10:09 am

      hey! geen fan van tonijn uit blik? Als je hem test voor je man zou ik toch eens proeven 😉

      Reply
  4. Ana Rita
    on Jul 4th at 9:49 pm

    Ik ben niet echt weg van tonijn, maar dit ziet er wel echt heerlijk uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 5th at 10:09 am

      Dankjewel! Misschien toch eens een poging wagen? 😉

      Reply
  5. Tessa
    on Jul 4th at 11:35 pm

    Het water loopt me in de mond van deze burger! Ik hou erg van tonijn, dus moet ik het zo ook maar eens proberen!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 5th at 10:10 am

      Oooh leuk om te lezen! geef zeker een seintje als je deze hebt uitgetest! #ikbenbenieuwd

      Reply
  6. Sandra
    on Jul 5th at 4:26 pm

    Yummie! Deze lijkt me heerlijk en ook helemaal niet lastig te maken. :)

    Reply
  7. Manon
    on Jul 5th at 5:44 pm

    Ohhhh jumm, dit is wel iets voor mij
    Lekker makkelijk om te maken ook dat is wel handig

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 6th at 1:09 pm

      Hoi Manon, ik porbeer Cookameal te vullen met lekkere simpele gerechtjes die iedereen kan klaarmaken! Leuk dat het in de smaak valt. x

      Reply
  8. Judith Jasper
    on Jul 5th at 7:21 pm

    Zonder ui en chili (allergisch) mag het bij mij zo op tafel, Lekker!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 6th at 1:09 pm

      Oei oei, dan laat je de chili er maar uit! Eventueel vervangen door wat paprikapoeder? x

      Reply
  9. Judith | myfoodblog.nl
    on Jul 5th at 8:59 pm

    Oeh, wat een lekker weekend gerecht! En, ik heb altijd wel een paar blikjes tonijn in de kast liggen :-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 6th at 1:10 pm

      ohhhhh en het is bijna weekend 😉

      Reply
  10. Dyonne Bakker
    on Jul 5th at 9:56 pm

    Ik zag deze al op je Facebook voorbijkomen en wat lijkt de burger mij lekker zeg. Ziet er lekker uit en lijkt mij ook nog eens makkelijk te maken :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 6th at 1:08 pm

      Bedankt, blij dat de foto in de smaak valt 😉 Nu nog uittesten hé lieve Dyonne!

      Reply
  11. Sofie
    on Jul 6th at 6:41 am

    Ahh wat ziet dat er ontzettend lekker uit! Deze wil ik wel eens gaan proberen.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 6th at 1:10 pm

      Ik kan hier niet anders dan zeggen: DOEN! ps: picture or it didn’t happen 😉

      Reply
  12. Mieke
    on Jul 6th at 3:27 pm

    Wat ziet deze burgen er hemelrijk uit! Ga ik zeker uitproberen! XX

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 7th at 9:47 am

      Oooh Mieke, leuk om te lezen! Laat je me weten hoe ze smaakten? 😉

      Reply
  13. Anoniem
    on Jul 7th at 6:48 am

    Ik wik de tonijnburgers graag proberen maar wou nog even weten of je de tonijn moet laten uitlekken.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 7th at 9:48 am

      Hoi! Ik laat ze niet echt uitlekken. Succes en ik hoop dat ze in de smaak vallen!

      Reply
  14. Verena
    on Jul 7th at 2:10 pm

    Heb hier nog niet eerder van gehoord. Super leuk recept! Jammer dat ik geen vis lust, anders had ik dit graag eens geprobeerd

    Reply
  15. TypischKim
    on Jul 7th at 7:27 pm

    Ooh dat ziet er zo goed uit! Ik sla ‘m gelijk even op dat ik het binnenkort ook kan maken!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 8th at 10:25 pm

      Super, keep me posted 😉

      Reply
  16. nicole orriens
    on Jul 26th at 9:31 am

    Wat een leuk idee om met vis een burger te maken. Zeker als je minder vlees wilt eten. En tonijn vind ik toch altijd al een vlezige structuur hebben.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 26th at 2:06 pm

      Zeker eens testen!

      Reply

Leave a Reply to Manon Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>