Tonijnburger
Makkelijk te bereiden, snel klaar, gezond, zomers en met een knipoog naar de Oosterse keuken: ik stel jullie voor aan dé tonijnburger. Dit originele recept is het resultaat van een probeersel tijdens een avondje alleen thuis. En ik moet toegeven… alleen eten vind ik maar niets, maar was ik blij dat ik hem niet moest delen! Haha!
Voor 2 burgers
2 blikjes tonijn in olijfolie 160g/blik*
1 ei, losgeklopt
+- 5 el paneermeel
1 tl vissaus
1 à 2 cm gember, geraspt
½ chilipeper, fijngesneden (zonder zaadlijsten)
1 teentje look
Enkele blaadjes verse basilicum en koriander
peper
* Gebruik tonijn in olijfolie om je hamburger lekker sappig te houden
Garnituur:
½ komkommer
¼ rode ui
3 el rijstazijn
1 tl zout
1 tl suiker
Handjevol geroosterde (ongezouten) pindanoten
1 tomaat, in schijfjes gesneden
Enkele blaadjes verse sla
Saus:
4 el mayonaise
Enkele blaadjes koriander
1 tl zwart sesamzaad
1 tl geraspte gember (naar smaak)
Zeste van 1/2 limoen
Extra: 2 pistolets of hamburgerbroodjes
- Snij de komkommer in dunne repen, dit kan je doen met een mandoline of gewoon met je dunschiller
- Pel de ui en snij hem vervolgens in fijne ringen
- Doe de komkommer in een mengkom samen met de ui, de rijstazijn, suiker en zout
- Laat ongeveer 30 minuten marineren, ondertussen maak je de burgers
- Doe de tonijn in een mengkom
- Schenk er het losgeklopt ei bij, meng door elkaar met een vork
- Voeg nu de andere ingrediënten toe: vissaus, gember, chilipeper, fijngehakte basilicum en koriander
- Kruid af met peper
- Proef de mengeling en kruid eventueel bij
- Voeg nu het paneermeel toe en meng goed
- Vorm hamburgers van de tonijnmengeling
- Meng voor de saus alle ingrediënten samen, voeg de zeste beetje bij beetje toe naar smaak
- Bak nu de tonijnburgers, bij voorkeur in een grillplan, ongeveer 2 minuten aan elke zijde
- Snij het broodje doormidden
- Beleg met sla, de hamburger, de gemarineerde groenten, een schijfje tomaat, de lekkere saus en eindig met enkele geroosterde pindanoten
- Plaats het ‘hoedje’ van de pistolet bovenaan
Burgertime!
Heb je deze burger uitgetest?
Laat het mij dan zeker weten via
#cookameal @cookameal,
je doet mij er superveel plezier mee!
x
Amylia
Ps: Oplettende lezers die merken dat dit al een Cookamealtje is uit de oude doos!
Toen nog met een gsm-foto en nu dus in een nieuw jasje!
Dit receptje staat echt elke maand minstens 2 keer op het menu!
Just love it (en mijn boyfriend vindt het ook geweldig, dus dat is extra punten scoren)!
ge-wel-dig! 🙂
Oh dat is ook een mooi receptje voor op vakantie. Zit ik straks in Catalunya… skottelbraai… wijntje en dan dit heerlijke burgertje 🙂
Oooooh pas ik niet in je koffer? geniet er van!
Ziet er heerlijk uit! Ik zelf ben niet echt een tonijnfan, maar mijn man wel. Ik ga dit zeker even opslaan en is maken
hey! geen fan van tonijn uit blik? Als je hem test voor je man zou ik toch eens proeven 😉
Ik ben niet echt weg van tonijn, maar dit ziet er wel echt heerlijk uit!
Dankjewel! Misschien toch eens een poging wagen? 😉
Het water loopt me in de mond van deze burger! Ik hou erg van tonijn, dus moet ik het zo ook maar eens proberen!
Oooh leuk om te lezen! geef zeker een seintje als je deze hebt uitgetest! #ikbenbenieuwd
Yummie! Deze lijkt me heerlijk en ook helemaal niet lastig te maken. 🙂
Ohhhh jumm, dit is wel iets voor mij
Lekker makkelijk om te maken ook dat is wel handig
Hoi Manon, ik porbeer Cookameal te vullen met lekkere simpele gerechtjes die iedereen kan klaarmaken! Leuk dat het in de smaak valt. x
Zonder ui en chili (allergisch) mag het bij mij zo op tafel, Lekker!
Oei oei, dan laat je de chili er maar uit! Eventueel vervangen door wat paprikapoeder? x
Oeh, wat een lekker weekend gerecht! En, ik heb altijd wel een paar blikjes tonijn in de kast liggen 🙂
ohhhhh en het is bijna weekend 😉
Ik zag deze al op je Facebook voorbijkomen en wat lijkt de burger mij lekker zeg. Ziet er lekker uit en lijkt mij ook nog eens makkelijk te maken 🙂
Bedankt, blij dat de foto in de smaak valt 😉 Nu nog uittesten hé lieve Dyonne!
Ahh wat ziet dat er ontzettend lekker uit! Deze wil ik wel eens gaan proberen.
Ik kan hier niet anders dan zeggen: DOEN! ps: picture or it didn’t happen 😉
Wat ziet deze burgen er hemelrijk uit! Ga ik zeker uitproberen! XX
Oooh Mieke, leuk om te lezen! Laat je me weten hoe ze smaakten? 😉
Ik wik de tonijnburgers graag proberen maar wou nog even weten of je de tonijn moet laten uitlekken.
Hoi! Ik laat ze niet echt uitlekken. Succes en ik hoop dat ze in de smaak vallen!
Heb hier nog niet eerder van gehoord. Super leuk recept! Jammer dat ik geen vis lust, anders had ik dit graag eens geprobeerd
Ooh dat ziet er zo goed uit! Ik sla ‘m gelijk even op dat ik het binnenkort ook kan maken!
Super, keep me posted 😉
Wat een leuk idee om met vis een burger te maken. Zeker als je minder vlees wilt eten. En tonijn vind ik toch altijd al een vlezige structuur hebben.
Zeker eens testen!