Veggie feestgerecht: Gevulde zoete aardappel

Veggie feestgerecht: Gevulde zoete aardappel

Je had alles al tot in de punten voorbereid… Een lekker soepje om op te warmen, een klein gerechtje met zalm tussendoor en als hoofdgerecht die zalig lekkere goulash van everzwijn. En dan laat plots je broer weten dat zijn nieuwe vriendin die hij zo graag aan de familie wil voorstellen vegetarisch eet. Wat nu gedaan?!

Veggie feestgerecht

De tijd dat veggie gelijk stond aan rauwkost ligt gelukkig al lang achter ons. Toch weet ik zeker dat heel wat mensen het toch een kleine beetje warm krijgen wanneer ze een vegetariër ontvangen… en dan zéker tijdens de feestdagen.

Dit Cookamealtje bewijst dat veggie én feestelijk geen moeilijk opgave hoeft te zijn. En wat ook erg handig is, je kan dit gerecht heel makkelijk voor 1 persoon klaarmaken. Zo hoef je niet je ganse menu aan te passen en kan je toch al je gasten in de watten leggen!

Gevulde zoete aardappel

Nog enkele tips voor we van start gaan:

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Serveer je dit cookamealtje liever als voorgerecht? Dan is een (kleine) halve zoete aardappel per persoon voldoende.
  • Pimp dit gerechtje eventueel met feta of gegrilde halloumi.
  • Voorzie je graag nog een bijgerechtje? Kies dan voor een portie hummus of baba ganoush.

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete aardappelen
1 blik kikkererwten (240g)
1 el olijfolie
½ el komijn, paprikapoeder, kaneel
peper en zout
3 tomaten
Handvol verse peterselie
2 el citroensap
15tal kleine groene asperges
peper en zout

Hummus dressing

60 g hummus
2 el citroensap
½ tl dille
1 el water
Peper en zout

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Snij de zoete aardappels in de lengte doormidden
  • Bestrijk de vlezige kant met olijfolie en kruid met een snuifje zout
  • Leg de zoete aardappel helften met de vlezige kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Spoel de kikkererwten en besprenkel ze met olijfolie
  • Kruid met komijn, paprikapoeder en kaneel
  • Verdeel ze oven een met bakpapier beklede bakplaat (Tip: Dit mag dezelfde zijn als je plek hebt!)
  • Plaats de bakplaat nu 25 minuten in de voorverwarmde de oven
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een gladde saus
  • Proef en kruid bij met peper en zout, voeg extra water toe naar smaak
  • Snij de tomaten in kleine blokjes
  • Hak de peterselie fijn
  • Meng de fijngehakte tomaten met de peterselie en 2 el citroensap
  • Grill de groene asperges kort in een beetje olijfolie
  • Haal de zoete aardappel en de krokante kikkererwten uit de oven en serveer
  • Schik de zoete aardappels op (diepe) borden
  • Schep er enkele lepels tomatenblokjes over
  • Werk af met de krokante kikkererwten, asperges en de hummus dressing

 

Geniet er van!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

———————————————————-

9 Comments On This Topic
  1. Tania
    on Dec 13th at 5:36 pm

    Ben wel benieuwd naar dit gerechtje. Op de foto ziet het er alvast lekker uit

    Reply
  2. Marion
    on Dec 13th at 5:55 pm

    Ik vind zoete aardappels erg lekker. Vooral in een pittige chili met kidney beans.

    Reply
  3. Heleen
    on Dec 14th at 11:06 am

    Ja, eigenlijk best logisch dat je een zoete aardappel ook kunt vullen haha. Ik had er alleen nog nooit zo over nagedacht. Ziet er goed uit!

    Reply
  4. nicole orriens
    on Dec 14th at 12:38 pm

    Dat ziet er heerlijk uit! Lekker zo’n gerecht zonder vlees.

    Reply
  5. Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
    on Dec 14th at 12:46 pm

    Dit ziet er lekker uit! En zo te zien vult het ook wel goed, iets dat ik niet met alle vegetarische recepten heb. Mooie optie om eens uit te proberen!

    Reply
  6. Eva
    on Dec 14th at 12:48 pm

    Het ziet er heerlijk uit! Ik heb nog geen manier gevonden waarop ik zoete aardappel lekker vind, misschien lust ik het op deze manier wel! Ik ga het eens uitproberen

    Reply
  7. Gabrielle
    on Dec 16th at 9:23 am

    Aaah dit ziet er echt heerlijk uit! Ik vind zoete aardappel sowieso heel lekker, helaas mijn vriend niet dus eten we het niet vaak..

    Reply
  8. Fleur
    on Dec 23rd at 2:45 pm

    Dat ziet er zeker erg feestelijk ook, maar nog beter ook heel erg lekker

    Reply

  9. […] Goulash van everzwijn 2. Zalm met korstje van esdoornsiroop 3. Gevulde zoete aardappel 4. Gevuld […]

    Reply

Leave a Reply to Heleen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>