Zalm met korstje van esdoornsiroop

Zalm met korstje van esdoornsiroop

Het is warm, heel warm. En ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar bij temperaturen als deze (zie >30°C) heb ik na het werk vooral zin in ijsjes (véél ijsjes), salades, BBQ en gerechten die niet te veel voorbereiding vragen. Omdat het te warm is om te lang achter het fornuis te staan, omdat het ‘s avonds best wel aangenaam is in de tuin en natuurlijk ook omdat ook simpele gerechten héérlijk lekker kunnen zijn.

Dit ontzettende makkelijke zalm receptje is ondertussen een van de nieuwe favorieten in huis. Bij warm weer met een quinoa salade met veel verse kruiden en anders met rijst of een patatje. Ik maakte de zalm met korstje van esdoornsiroop een eerste keer klaar voor mijn leuke opdracht voor Garnier – Ultra Doux (waarvan de wedstrijd nét afgelopen is – spannend!) en sindsdien heb ik het al regelmatig op tafel getoverd. De zalm krijgt dankzij de kruiden en esdoornsiroop een heerlijk zoet pikant korstje en blijft tegelijkertijd erg mals en sappig. I love it!

En ik ben niet de enige, want nadat ik op de trein weer eens enthousiast mijn creaties toonde aan mijn pendelgezelschap werd dit receptje al meermaals gemaakt en gesmaak. Grappig toch hé, hoe je door enthousiast over eten te praten mensen goesting kan geven om de keuken in te vliegen en aan de slag te gaan.

En jullie? hebben jullie ook al goesting in dit lekkere cookamealtje?!

Zalm met korstje van esdoornsiroop

Diner – 4 personen
20 minuten

4 zalmfilets (150 à 200 g per stuk)
1 el cayennepeper
1 el paprikapoeder
1 tl rietsuiker
½ tl zout
3 el esdoornsiroop

  • test
  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Bekleed je bakplaat met zilverpapier en smeer in met een beetje olijfolie
  • Schik de zalmfilets op de bakplaat
  • Meng de cayennepeper met het paprikapoeder, de suiker en het zout
  • Verdeel de kruidenmengeling over de zalmfilets
  • Plaats de zalm 6 à 9 minuten in de oven, afhankelijk van hoe dik de filets zijn
  • Haal de zalm uit de oven en smeer de kruidige zalm in met een laag esdoornsiroop
  • Zet de oven op grillstand en plaats de zalm 2 minuten terug in de oven
  • Serveer met rijst of quinoa en groentjes

 

Et voila, meer hoeft dat niet te zijn! Ik zet mij bij deze dan ook terug in de tuin!
Ciao!

x

Amylia

Ps: Test je deze zalige zalm of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!

——————————————————————————————

23 Comments On This Topic
  1. Sofie Katelijne
    on Jun 20th at 4:22 pm

    inderdaad heerlijk voor op warme dagen zoals vandaag! ben sowieso dol op zalm :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 20th at 4:32 pm

      Bedankt, ik hoop dat je een keertje aan het testen gaat 😉

      Reply
  2. Thomas
    on Jun 20th at 4:29 pm

    Dat ziet er goed uit! Ik marineer een zalmmoot vaak met iets van soja, gember en knoflook, maar deze sla ik ook even op!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 20th at 4:32 pm

      Mmmm, klinkt ook goed!Leuk je op mijn blog te mogen verwelkomen Thomas!

      Reply
  3. alexa
    on Jun 20th at 5:23 pm

    ziet er heel goed uit, ik heb ook nergens zin in

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 20th at 9:22 pm

      Nergens zin in? Gohhhh dat zou ik nu niet zeggen :-)

      Reply
  4. Kreanimo
    on Jun 20th at 8:12 pm

    Hmmm Maple sirop!
    Mijn man brengt dat altijd mee van Canada als hij daar voor zijn werk is geweest. Ideaal om het eens uit de kast te halen hiervoor!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 20th at 9:22 pm

      Ah voila sé!

      Reply
  5. Kim
    on Jun 20th at 8:54 pm

    Oooh dat ziet er heerlijk uit zeg! Dat ga ik zeker eens maken :-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 20th at 9:23 pm

      Leuk om te lezen!

      Reply
  6. Kevin
    on Jun 20th at 10:28 pm

    Mmm ziet er heel goed uit! Ik eet zelf heel weinig vis misschien moet ik deze maar is gaan na maken en proberen! De salade die er bij ligt ziet er lekker uit

    Reply
  7. Fleur
    on Jun 20th at 11:21 pm

    Dat ziet er heel erg lekker uit. Nooit bedacht om esdoornstroop op zalm te doen. Ik ga het zeker eens uitproberen

    Reply
  8. Merel
    on Jun 21st at 6:40 am

    Ben zelf meer van de gerookte zalm, maar dit ziet er echt heerlijk uit.

    Reply
  9. Bianca
    on Jun 21st at 6:46 am

    Het ziet er erg lekker uit, ik denk dat ik dit wel eens voor mijzelf ga maken x

    Reply
  10. Maaike
    on Jun 21st at 8:45 am

    Dit klinkt lekker en vooral makkelijk! Ik ga hem onthouden voor dit weekend denk ik!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 21st at 7:44 pm

      Leuk, keep me posted 😉

      Reply
  11. Judith Jasper
    on Jun 21st at 4:36 pm

    Dat is echt een heel erg zomers gerecht, die komt op mijn to do list

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 21st at 7:44 pm

      Jippieee, dat lees ik graag!

      Reply
  12. Miryam
    on Jun 23rd at 9:15 am

    Dat ziet er heerlijk uit en ook als iets dat ik zelf zou kunnen maken ☺️
    Ik ben dol op zalm, dus ik ga dit eens proberen.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 23rd at 9:36 am

      leuk om te lezen! ik krijg heel veel berichtjes van mensen die het hebben uitgetest… en iedereen is happy! Ik ben benieuwd wat je er van zal denken!

      Reply
  13. Eline
    on Jun 23rd at 9:53 pm

    hmmm dat ziet er heel erg lekker uit! Een leuke tip voor mijn slaatjes voor volgende week. 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 26th at 10:42 pm

      Ooh top! Al heel wat mensen hebben dit receptje al getest… héél leuk om te zien!

      Reply

  14. […] Zalm met korstje van esdoornsiroop […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>