Zomerse pastasalade

Zomerse pastasalade

Afgelopen zondag (3 september’17) was het zo ver. De Zondag, de gratis krant die je bij je favoriete bakker kan vinden, kreeg een nieuw katern én een lekkere rubriek ‘Zondagse Kost’. In die rubriek maar ik elke week de lievelingskost klaar van een lezer. (Hier lees je er alles over).

Het was lezeres Hannah – Marieke (21 jaar) die de spits mocht afbijten. Zij veroverde met haar favoriete zomerse pastasalade een plekje in de krant!

dezondagcollage

Deze knappe studente podologie leeft zich maar al te graag uit in de keuken. Ze heeft een voorliefde voor smaakvolle simpele gerechtjes en dat kan ik alleen maar toejuichen. Ik testte met plezier haar lekkere pastasalade. Meer nog, ik maakte deze easy peasy salade al meermaals klaar. Van mij mag het dan ook voor altijd zomer blijven!

Zomerse pastasalade

“Een zalig zondags zomergerechtje dat snel klaar is en je zowel warm als koud kan eten.”

Voor 4 personen

400 g penne
200 g spekjes
250 g peultjes
200 g kerstomaatjes
50 g zongedroogde tomaten
15-tal olijven in look
½ komkommer
Handvol rucola
Peper en zout
Olijfolie

  • test
  • Snij de olijven in schijfjes en de komkommer in blokjes
  • Halveer de kerstomaten, en eventueel ook de zongedroogde tomaten
  • Kook de peultjes in gezouten water beetgaar (ongeveer 3 minuten)
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout
  • Kook hierin de penne all dente
  • Bak ondertussen de spekjes krokant
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom
  • Werk af met rucola, peper en een scheutje olijfolie

 

Benieuwd wat jullie er van zullen vinden!

x

Amylia

 

PS: Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!

2 Comments On This Topic
  1. Tahon G.
    on Sep 21st at 5:15 pm

    Doe bijna niks anders meer dan jou recepten te maken, hoop dat je blog je iets oplevert.
    Met dank voor de fijne en makkelijke recepten.
    Georges

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 21st at 5:35 pm

      Hoi Georges
      Reacties als deze zijn alvast onbetaalbaar, bedankt!
      x
      Amylia

      Reply

Leave a Reply to Cook Amyl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>