Genieten van de kleine dingen
Social media is iets fantastisch. Dankzij Facebook, Instagram en Pinterest bereik ik dagelijks heel veel kookliefhebbers, bekijken mensen mijn cookamealtjes en kan ik zelfs vaak meegenieten van de cookamealtjes die thuis klaargemaakt worden. (Waarvoor natuurlijk bedankt aan jullie allemaal!) Ik vind het daarbovenop ook heerlijk om een kijkje te nemen in het leven van anderen, en kan met een big smile genieten van de vele geweldige foto’s en nieuwtjes die ik zie passeren.
Langs de andere kant heb ik het soms ook moeilijk met social media. Vooral omdat het ondanks alle gelukkige momenten die er op terug te vinden zijn ook heel veel mensen onzeker (en soms zelfs ongelukkig) maakt. Omdat iemand anders ‘beter” is, een sjieker interieur heeft, knapper is of zelfs gewoon meer likes heeft. Ik kwam dit tekstje tegen op instagram en het omschrijft precies wat ik bedoel…
(En ja hoor, ik ben er soms ook schuldig aan)
Moraal van het verhaal: Laten we dus vooral met z’n allen GENIETEN VAN DE KLEINE DINGEN. De alledaagse perfect imperfecte momenten, onze vrienden en familie, het mooie weer, een waanzinnig uitzicht en uiteraaaaaard ook van een bordje lekker eten. En of dat er nu helemaal perfect uit ziet of niet… Als het maar gesmaakt heeft, toch?
Iets waar ik bijvoorbeeld zelf echt ontzettend van kan genieten: op een doodgewone dag mijn super-hubby verrassen met zelfgebakken Brusselse wafels mét verse slagroom. (of pannenkoeken als ontbijt!) En dan genieten van de mega big smile op zijn gezicht… En van de lekkere wafels natuurlijk!
Brusselse wafels
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN (+- 12 wafels en dus meer dan genoeg!)
500 gram patisseriebloem
25 gram verse gist
500 ml melk
500 ml lauw water
4 eieren
200 gram gesmolten boter
Vanille essence
5 gram zout
arachideolie of boter
Garnituur (zie: bloemsuiker, slagroom, fruit, chocoladesaus,…)
Extra: wafelijzer
Tip: Gebruik voor het beslag je keukenrobot
- Zeef de bloem in een kom
- Meng de gist met melk en water
- Voeg al roerend toe aan de bloem
- Voeg de eierdooiers toe en klop het beslag luchtig
- Voeg boter toe, vanille essence en een snuifje zout
- Klop het eiwit tot schuim
- Spatel het eiwit onder het beslag
- Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten
- Zet het wafelijzer op de hoogste stand
- Bestrijk het wafelijzer met een beetje arachideolie of boter
- Schep een lepel beslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om
- Laat ongeveer 5 minuten bakken en haal de wafels uit het ijzer
- Serveer met bloemsuiker en garnituur naar keuze
Waarvan kan jij zo ontzettend genieten?
#benieuwd
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik geniet ook graag van de kleine dingen, maar als het op eten aankomt toch liefst grote porties :p
#ikhebdebestelezers
Lekker ziet er heel goed uit, moet ik ook echt eens zelf gaan maken, heerlijk!
Ook helemaal niet zo moeilijk hé! Benieuwd wat je er van zal vinden!
ah dat ziet er zo lekker uit, liefde voor wafels
oooh ja, veel liefde voor wafels 🙂
mmmmm…… ik hou zo erg van deze wafels krijg het alleen niet voor elkaar om ze zelf te maken 🙁
Hoezo krijg je dat niet voor elkaar? Met dit recept lukt het je zeker en vast, al heel wat lezers bezorgden me foto’s!
Dit ziet er lekker uit! Prachtige foto!
Oh bedankt!
Ik ben juist niet zo’n fan van die grote, dikke Brusselse wafels. Ik vind die hartjeswafels die wat dunner zijn altijd het lekkerst.
Hihi, en zo heeft natuurlijk iedereen zijn eigen smaak!
Jaa mooi gezegd, genieten van de kleine dingen. Dit maakt je vaak al zo ontzettend blij! Ik krijg trek van die wafels! Ze zien en klinken heerlijk!
Bedankt, lief van je!
Oh my wat zien die wafels er lekker uit. Krijg er spontaan trek van. Ik kan ook echt overal van genieten. Maar sushi staat wel bovenaan haha
ooook lekker! En sushi staat ook op de blog hé 😉