Voor ongeveer 40 cookies
2 eierdooiers
1 tl vanille-extract
2 el water
150 g zachte boter
100 g poedersuiker
300 g gezeefde zelfrijzende bloem
1 mespunt zout
120 g chocoladestukjes
Optioneel: 1 tl kaneelpoeder
poedersuiker en ongezoet cacaopoeder
- Meng de eierdooiers met het vanille-extract en het water
- Klop in je keukenmachine* (of in een aparte kom) de zachte boter en de poedersuiker tot een smeuïg mengsel
- Voeg beetje bij beetje de eierdooiers toe
- Meng dan de bloem en het zout door dit mengsel (en indien gewenst de kaneel)
- Â Voeg als laatste de chocoladestukjes toe
- Verdeel het deeg in 2 delen
- Vorm nu 2 rollen met een diameter van ongeveer 3 cm
- Rol een rol door wat poedersuiker, de andere door het cacaopoeder
- Verpak de rollen in huishoudolie en laat ze minstens een uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven op 160°C
- Leg een bakmat of bakpapier op je bakplaat om de koekjes op te bakken
- Snij de deegrollen in plakjes van +- 1 cm dik
- Schik de plakjes op je bakplaat. Let op: leg ze niet te dicht bij elkaar, ik bakte ze in 2 keer
- Bak 10 minuten tot de koekjes goudbruin zijn
* Mijn keukenmachine?
Deze prachtige, schattige, krachtige en superhandige Kmix van Kenwood. Love it!
Bron recept: het Grote Larousse Chocoladeboek, een boek dat volgens mij élke chocoladeliefhebber in zijn bezit moet hebben! Meer info over dit boek vind je hier.