Cookies met chocoladestukjes

Cookies met chocoladestukjes

Deze koekjes zijn zalig. Zalig om klaar te maken (lekker makkelijk), zalig om te eten en zalig om te delen. Want is er leuker dan koekjes bakken en er andere mensen blij mee maken?

Voor ongeveer 40 cookies

2 eierdooiers
1 tl vanille-extract
2 el water
150 g zachte boter
100 g poedersuiker
300 g gezeefde zelfrijzende bloem
1 mespunt zout
120 g chocoladestukjes
Optioneel: 1 tl kaneelpoeder
poedersuiker en ongezoet cacaopoeder

  • test
  • Meng de eierdooiers met het vanille-extract en het water
  • Klop in je keukenmachine* (of in een aparte kom) de zachte boter en de poedersuiker tot een smeuïg mengsel
  • Voeg beetje bij beetje de eierdooiers toe
  • Meng dan de bloem en het zout door dit mengsel (en indien gewenst de kaneel)
  •  Voeg als laatste de chocoladestukjes toe
  • Verdeel het deeg in 2 delen
  • Vorm nu 2 rollen met een diameter van ongeveer 3 cm
  • Rol een rol door wat poedersuiker, de andere door het cacaopoeder
  • Verpak de rollen in huishoudolie en laat ze minstens een uur rusten in de koelkast
  • Verwarm de oven op 160°C
  • Leg een bakmat of bakpapier op je bakplaat om de koekjes op te bakken
  • Snij de deegrollen in plakjes van +- 1 cm dik
  • Schik de plakjes op je bakplaat. Let op: leg ze niet te dicht bij elkaar, ik bakte ze in 2 keer
  • Bak 10 minuten tot de koekjes goudbruin zijn

 
* Mijn keukenmachine?
Deze prachtige, schattige, krachtige en superhandige Kmix van Kenwood. Love it!

Schermafbeelding 2014-01-25 om 21.42.27

Bron recept: het Grote Larousse Chocoladeboek, een boek dat volgens mij élke chocoladeliefhebber in zijn bezit moet hebben! Meer info over dit boek vind je hier.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>