Cookies met witte chocolade en pecannoten

Cookies met witte chocolade en pecannoten

Wie wel vaker echte American cookies bakt die heeft er zeker en vast al van gehoord; “chocolate chips”. Ze zijn een onmisbaar ingrediënt in deze typische Amerikaans koekjes. Kan je er je niet veel bij voorstellen? Wel, het zijn simpelweg ‘chocoladedruppels’. Super handig te doseren en helemaal perfect voor die overheerlijke koekjes met chocoladestukjes in.  In heel wat restaurants, patissiers en bakkers gebruiken ze dan ook chocolate chips bij de vleet… uit hélé hélé grote zakken. En wat als je maar af en toe bakt en maar een klein beetje nodig hebt?!

No need to worry! Ik ontdekte onlangs in de rekken van mijn plaatselijke supermarkt  de “callets” van Jacques. En die zijn echt hélemaal wat ik nodig had. Eerst en vooral zijn ze verkrijgbaar in zowat alle supermarkten. Ze bestaan in een pure en witte variant (die laatste is momenteel nét iets moeilijker te vinden, zie: momenteel enkel bij Colruyt – Meneer Jacques, wij willen overal witte chocolade callets!). En last but not least zitten ze in een superhandige verpakking, een doosje met 4 x 100g chocolade callets.

Zelf testen? Zoek dan in je supermarkt naar volgende verpakkingen:

callets

 

Aan allen die callets in huis hebben gehaald, proficiat! 
Aan allen die geen callets in huis hebben gehaald … ook proficiat!
(Even Samson & Gert quoten, moet kunnen!)

Ik stel voor dat we koekjes gaan bakken?

 

Ik postte al vaker heerlijke cookies…  Zo maakten er al heel wat mensen deze “zachte chocolate chips cookies” klaar en blijven ook deze “cookies met chocoladestukjes” een echte topper.

Dit keer ging ik aan de slag met witte chocolade,
en deze onweerstaanbare koekjes zijn het resultaat! 

Cookies met witte chocolade en pecannoten

Voor ongeveer 20 koekjes

120 g zachte boter
100 g bruine suiker
1 ei
220 g zelfrijzende bloem
100 g witte chocolade druppels (of kleine stukjes witte chocolade)
50 g pecannoten
snuifje zout

  • test
  • Verwarm je over voor op 190°C
  • Klop in een mengkom de boter met de suiker licht en schuimig
  • Voeg het ei toe en klop verder tot een romig geheel
  • Zeef de bloem boven het mengsel, voeg een snuifje zout toe en meng goed
  • Voeg de witte chocolade en fijngehakte pecannoten toe
  • Maak hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat (ongeveer 6 per plaat!)
  • Verdeel het koekbeslag met een lepel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    TIP: Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussenlaat, ongeveer een centimeter of vier/vijf.
  • Bak de koekjes in d eoven in 10-12 minuten goudbruin
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een bakrooster

 

cookies

“In the cookie of life, friends are the chocolate chips”

 

4 Comments On This Topic

  1. […] Ik ontdekte de geweldige callets (chocolade druppels) die ze in hun gamma hebben, ideaal voor american cookies, en ging met een lekkere reep chocolade aan het bakken voor Pasen. De lieve Cathérine van Jacques […]

    Reply

  2. […] moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Psssst : Ik maakte er ook deze heerlijke cookies met pecannoten mee […]

    Reply
  3. Paula
    on Oct 22nd at 6:47 pm

    Uw amerikaanse koekjes gemaakt met witte chocolade en peacan noten, gewoonweg heerlijk. Dank je wel .

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 23rd at 11:39 am

      Hoi Paula, doet me ontzettend veel plezier dat te lezen! Hopelijk maak je in de toekomst nog vaker cookamealtjes klaar!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>