#VIJFblogger
“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje, gooi wat in m’n laarsje, dank u Sinterklaasje!” Heel het land is weer in de ban van de grote kindervriend en zijn vrolijke helpers. Ontelbare speelgoedfolders in de brievenbus, extra brave kinderen en hele lange cadeaulijstjes. Dankzij cookameal en VIJF is de Sint dit jaar nog lekkerder – het kinderfeest hé, niet de man 😉
Lees meer op de website van VIJF waar ik trotse VIJFblogger ben! Klik Hier
Speculaaskoekjes (+- 25 stuks)
200g bloem
100 g bruine basterdsuiker (donkere cassonadesuiker)
125 g boter
1 tl speculaaskruiden
½ tl kaneel
2 tl bakpoeder
1 el water
Afwerking: 1 ei losgeklopt met 1 el water
- Doe de boter en de suiker in de mengkom van je keukenmachine
- Meng met de K-klopper tot een glad mengsel (met iets meer werk kan dit natuurlijk ook met de hand!)
- Voeg de andere ingrediënten toe
- Meng alles goed door elkaar
- Haal het deeg uit de mengkom en kneed tot een bal
- Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak
- Steek er met een mannetjesvorm (of gingerbread vorm of beertjesvorm) koekjes uit
- Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat
- Tip: garneer met een amandel of een andere noot voor een extra leuk effect!
- Strijk met een borsteltje de bovenkant van de koekjes in met het eimengsel
- Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat afkoelen op een rooster
Leg ze aan je schoen, wedden dat de Sint jou huis niet stilletjes voorbij gaat 😉
Mijn keukenmachine: Kmix van Kenwood
Speculaaskruiden: The Flavor Shop
Hoeveel gram boter gebruik je?
Aaaaah niet goed gekeken. Antwoord gevonden 🙂
Hoi Katrien, mijn excuses voor de late reactie! Ik had een spamfilter aanstaan en hij was blijkbaar iets te streng! De koekjes al getest?