Powerfood – Van Friesland naar New York

Powerfood – Van Friesland naar New York

Deze blogSTER is gek op eten, op sporten en op New York. Ze is verslaafd aan gezond koken en stiekem ook een beetje aan instagram! Ze heeft onwijs veel energie en gaat door het leven met een big smile! Daarbovenop is ze ook nog eens zo leuk als ze er uit ziet. Voor wie het nog niet door had, ik heb het over de enige echte Rens Kroes!

Deze geweldige foodie bracht heel recent haar tweede boek op de markt! Best wel bijzonder als je weet dat haar eerste boek nog maar een dik jaar geleden voor het eerst in de rekken lag. (zie: onwijs veel energie) ik werd voor de gelegenheid door de uitgeverij uitgenodigd voor een lunch bij “de broers van Jullienne” in Antwerpen, een lunch met recepten uit het nieuwste boek van Rens en nog beter… In de aanwezigheid van de schrijfster zelf. Jippie!

signeer

Het werd een hele gezellige middag vol lekkers. Véél lekkers uit het nieuwe boek van Rens: “Powerfood, van Friesland tot New York.” Deze healthy-guru groeide op in Friesland en kreeg dankzij haar ouders gezonde voeding met de paplepel ingegeven. In haar tweede thuis,New York, werd de liefde voor food alleen nog maar sterker. Geen wonder, wie ooit al in ‘the big apple’ was weet deze stad bruist van de geweldige marktjes en leuke restaurants.

Ik moet toegeven, ik ben fan. Nog meer dan van het eerste boek, dat ik overigens ook al kon smaken. De gerechten zijn heel gevarieerd, makkelijk klaar te maken en gezond. Een klein minpuntje misschien? Wel, er staan in het boek heel wat bijzondere ingrediënten die in België nog niet zo courant te verkrijgen zijn als in Nederland. Bijvoorbeeld wijnsteenbakpoeder, tarwegraspoeder en laoaspoeder. Gelukkig zijn er heel wat gespecialiseerde winkels en kan je meer en meer vinden in de rekken van de supermarkt! (koploper: Albert Heijn)

Volgende gerechtjes mocht ik voor jullie alvast even voorproeven: summer juice, gazpacho, veggie burgers (zonder brood!), rode pesto met cashewnoten, de heerlijkste bietenhummus die ik ooit at lasagnine (ja dat lees je goed, geen gewone lasagne dus), en als afsluiter: chococake met een vleugje sinaasappel. Als ik had geweten dat het zo’n uitgebreide verrukkelijke menu zou zijn had ik misschien toch iets minder toastjes met hummus en pesto gegeten… oeps!

collagerens

 

Benieuwd?

Powerfood – Van Friesland naar New York
WPG uitgevers
Prijs: 19,99 euro

ps: Zag je mijn gesigneerde boek met als tekst? Rens schreef: “Lieve collega/Amylia, Geniet van de gezonde recepten en veel kookplezier! xxx Rens”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>