Baktips

Baktips

Handige tips voor al wie graag cakes/taarten/koekjes/… bakt!

  • test
  • Voor goede bakresultaten is de exacte verhouding van ingredienten doorslaggevend, dus weeg nauwkeurig.
  • Bak altijd met echte boter, het geeft meer smaak aan het eindresultaat en maakt het bovendien minder olieachtig
  • Vet je cakevorm goed in voor het bakken. Bestuif je beboterde vorm met bloem als extra bescherming tegen plakken
  • Zorg ervoor dat je oven al voorverwarmd is. Hoe beter je voorbereiding, hoe beter je resultaat!
  • Cake heeft tijd nodig om mooi te rijzen en gaar te worden, daarom mag je oventemperatuur niet te hoog zijn. Max 180°C
  • Gebruik luchtig geklopte boter in plaats van gesmolten boter om een luchtiger cake te krijgen

 
Heb je zelf ook nog een leuke tip? Mail hem dan zeker en vast door! amylia@cookameal.be

2 Comments On This Topic
  1. Smulrummie
    on Oct 6th at 3:21 pm

    Een goede oventhermometer is het halve werk. Het schijnt dat de ovens niet altijd goed afgesteld staan, en dat kan je baksels in de oven danig beïnvloeden. Dus als je je oven voorverwarmt en de oventhermometer gebruikt is de kans op mislukking al een heel stuk kleiner. 😉

    Lieve groetjes,
    Smulfrummie

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 6th at 3:32 pm

      Aha, leuk tip! Misschien moet ik die zelf ook maar eens toepassen 😉 Bedankt Smulfrummie!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>