Banaan ijspralines

Banaan ijspralines

Deze banaan ijspralines at ik laaaaang geleden als klein meisje op vakantie. Je kon ze kopen in een klein doosje in de diepvriesafdeling van de supermarkt, bij de ijsjes. Een bevrozen bananenpartje met een laagje chocolade, it’s as simple as that. Ik moest er laatst aan terugdenken en ging dus op zoek naar deze lekkernij. Gezocht, maar niet gevonden. Er zat dus maar een ding op: zelf de keuken in duiken. En dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg.

Na enkele pogingen waren de pralines net zoals ik in gedachten had. Belangrijkste learning tijdens het proberen was dat de partjes banaan eerst bevrozen moeten zijn alvorens je ze in de gesmolten chocolade doopt. Zo stolt de chocolade heel snel en zal je pralinetje mooi bedekt worden met een dun laagje heerlijke pure chocolade.

Banaan ijspralines


(dessert)Snack voor 4 personen – ongeveer 20 pralines

2 bananen
300 pure chocolade callets
4 el kokosolie

  • test
  • Snij de bananen in gelijke partjes
  • Schik de partjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat of schotel
  • Plaats een uur in de diepvriezer
  • Smelt de chocolade samen met de kokosolie op een zacht vuurtje
  • Prik een partje op een vork en haal door de chocolade
  • Plaats terug op de bakplaat
  • Herhaal dit met alle partjes en plaats ze terugin de diepvriezer, minimum een half uurtje
  • Klaar om te proeven

 

banaantjes

Yes yes, de chocolade callets van Jacques zijn de laatste tijd echt onmisbaar in mijn keuken. Superhandig om te doseren én zesmelten supersnel. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Benieuwd of jij ze ook al getest hebt! 
Psssst : Ik maakte er ook deze heerlijke cookies met pecannoten mee klaar!

 

N-ICE praline

Toeval of niet kwam deze praline vorige week heel goed van pas. We deden een BBQ met vrienden in de tuin en als dessert had ik (lekker gemakkelijk) een dame blanche voorzien. Alleen was ik dus vergeten dat een van onze vrienden lactose-intolerant is… Oeps! Gelukkig had ik nog een portie van deze lekkernij in de diepvriezer zitten. Banaan, geen lactose. Pure chocolade… ook geen lactose! Pure chocolade bestaat enkel uit cacao en cacaoboter en/of een ander vet. Perfect! De eerste praline proeven gebeurde met een kleine aarzeling… maar ze vielen duidelijk in de smaak, want er bleef er geen enkele over! De bevrozen banaan heeft ook echt een beetje de structuur van ijs, je zit dus niet op een hard stuk fruit te knabbelen.

Geweldig toch, een n-ice praline.
Geen ijs, toch fris. Wel zoet, niet ongezond.
Van deze praline kan je dus met een gerust eentje bijnemen…
of twee.

x

Amylia

21 Comments On This Topic
  1. Sofie
    on Jul 18th at 12:19 pm

    Ahhh dit ziet er net als alle andere gerechten ontzettend lekker uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 1:53 pm

      Wat een fijn compliment! bedankt lieve Sofie!

      Reply
  2. nicole orriens
    on Jul 18th at 1:27 pm

    Ik vind het een leuk idee. Alleen word ik altijd misselijk van de structuur van banaan, hoewel ik wel bananenijs lust. Hoe herkenbaar is de structuur van de banaan nog in dit recept?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 1:53 pm

      Hey Nicole, amper herkanbaar… het krijg echt de structuur van ijs!

      Reply
  3. Marloes
    on Jul 18th at 2:05 pm

    Dit ontbrak in mijn leven. Bedankt voor het delen van dit heerlijke en simpele gerecht, ik ga ze NU maken!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 6:15 pm

      en en en?

      Reply
  4. Dyonne Bakker
    on Jul 18th at 2:50 pm

    Zoals ik op Facebook al zei, lijken deze mij zo lekker! Ideaal voor in de zomer en ik hou echt van banaan :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 6:15 pm

      Ik hoop natuurlijk dat je ze eens uittest!

      Reply
  5. Elke
    on Jul 18th at 5:15 pm

    Deze lijken me zo heerlijk voor in de zomer! Het lijkt me makkelijk om te maken maar wel heerlijk!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 6:15 pm

      Suuuperlekker!

      Reply
  6. Sanne
    on Jul 18th at 6:54 pm

    Handig om te weten dat je ze ook kan eten als je lactose intolerant bent. Want dit ziet er zo lekker uit.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 8:33 pm

      Hey Sanne, ja handig hé. Ik was echt blij dat ik nog een doosjes had staan, voelde me echt een slechte gastvrouw! #oeps

      Reply
  7. Liset
    on Jul 18th at 7:06 pm

    Oh wat fijn dat ik dit recept van je ontdek! Hoe simpel is dit? Volgens mij is het echt verrukkelijk, ik kan niet wachten om het te gaan maken.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 8:32 pm

      Makkelijk hé! Dat zijn de leukste recepten, verrassend lekker en verrassend snel klaar te maken! 😉

      Reply
  8. Armande
    on Jul 18th at 9:31 pm

    Hah, wat een geweldig idee! Ik had al wel eens gelezen dat bananen heel gemakkelijk ingevroren kunnen worden, maar zo met de chocola lijkt het me heerlijk!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 18th at 10:29 pm

      Hoi! Ik vries vaak banaan in hoor! Kan je makkelijk gebruiken in smoothies enzo ook, handig!

      Reply
  9. Xenia
    on Jul 18th at 10:53 pm

    Ze zien er super uit en lijken me heerlijk. En volgens mij niet moeilijk om te maken

    Reply
  10. Joanne
    on Jul 19th at 12:39 pm

    Goed idee! Lijkt me heel lekker :) :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 19th at 3:41 pm

      Thanks, zeker eens proberen 😉

      Reply
  11. els
    on Jul 20th at 6:09 pm

    Door welke andere vetstof kan je de kokosolie vervangen want daar ben ik niet zo’n fan van…

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 22nd at 7:16 pm

      Hey Els! Een plantaardige olie moet lukken! (bv zonnebloemolie)

      Reply

Leave a Reply to Liset Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>