Banoffee Pie ²

Banoffee Pie ²

Een korte samenvatting:
Banoffee = Een verrukkelijke taart met een zoute bodem, banaan, een laagje caramel, mascarponeroom en cacao

Toen ik deze heerlijke taart vorige week voorstelde bij Qmusic (QSA met Peter Verhoeven) kreeg ik heel wat enthousiaste reacties van luisteraars/kijkers. En terecht, een fantastisch recept, deze taart heeft keer op keer succes. En toch maken weinig mensen ze klaar. Het probleem? “Amylia die caramel klaarmaken… dat duurt zo lang hé?!” Effectief, de caramel moet toch een uurtje of 3 pruttelen voor hij klaar is. En op een doordeweekse avond is dat best wel lang…

banoffeepie

 

Wel lieve allemaal, vanaf vandaag geen excuses meer, want dankzij Nestlé maak je de taart nu in minder dan een half uur helemaal klaar! Hoe kan dat? Nestlé brengt een nieuw product op de markt. Joepie! Voordien moest je aan de slag met een blikje gecondenseerde melk, vanaf december 2014 / januari 2015 koop je gewoon een blik kan-en-klare gecondenseerde melk met suiker caramel! Getest en goedgekeurd!

Flan

Aan de slag!

Voor 6 tot 8 personen

150 g volkoren koekjes (ik gebruikte petits beurres)
75 g gesmolten gezouten boter
3 bananen
1 blik gecondenseerde melk met suiker caramel
3 dl room
2 el mascarpone
1 el cacaopoeder

      • test
      • Verkruimel de koekjes
      • Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekjeskruimels
      • Verdeel dit mengsel over een springvorm van 20 cm en druk goed aan
      • Laat de bodem hard worden in de koelkast
      • Snij ondertussen de bananen in dunne plakjes
      • Verdeel ze over de taartbodem
      • Verdeel de caramel over de bananen
      • Klop de room samen met de mascarpone stijf
      • Verdeel over de caramel
      • Laat de taart nu minstens een half uur opstijven in de koelkast
      • Strooi net voor het serveren de cacao over de taarten en haal hem uit te vorm

 

Tip: ga even met een mes langs de randen van je vorm, zo komt de taart makkelijker los

 

banoffeestukclose

 

 

Heb je #metcookamealinbed op Qmusic gemist? Herbeluister/herbekijk het gesprek dan hier: Banoffee Pie op Qmusic

7 Comments On This Topic
  1. Els
    on Apr 17th at 9:46 am

    Is het dan de bedoeling dat je de karamel uit dat blikje rechtstreeks over de bananen uitsmeert of moet je er nog iets extra mee doen? Dat uitsmeren vlotte niet zo goed, het geheel is nogal viskeus.

    Reply
  2. Cookameal:#cookameallunch - Cookameal
    on May 23rd at 11:48 am

    […] Cocktail met limoncello, prosecco & framboos (#tobeblogged) Tartaar van tomaat en aardbei Bruscetta met erwt & munt (#tobeblogged) Bruscetta met cottage cheese en tomaat (#tobeblogged) Spinaziepesto (#tobeblogged) Stromboli met gele tomaat (#tobeblogged) Salade van groene asperges (#tobeblogged) Geroosterde aubergine (#tobeblogged) Cheesecake met speculaasbodem (#tobeblogged) Chocoladetaart (#tobeblogged) Banoffee Pie […]

    Reply
  3. Melissa
    on Aug 17th at 12:18 pm

    Super recept en lijkt zo eenvoudig! Eén vraagje: waar vind je de caramel van Nestlé? Ik ben in Colruyt, Carrefour Market en Albert Heijn geweest maar nergens hadden ze dit…

    Reply
    • Cook Amyl
      on Aug 17th at 6:25 pm

      Hoi Melissa! Bij Delhaise en Carrefour hebben ze het zéker, ik heb het bij beide winkels al gekocht. Staat bij de gecondenseerde melk.
      Ik hoop dat je het snel kan vinden zodat je deze verrrrrrukkelijke taart op tafel kan toveren!

      Reply

  4. […] Thee of koffie? Met wel stukje taart? Koffie drink ik meestal enkel bij het ontbijt, dus in dit geval kies ik voor thee. En taart? Hah, mij maak je blij met alle soorten taart. Maar een taart die altijd heel veel ooooh’s, aaaah’, en mmmmm’h veroorzaakt is Banoffee Pie. Het recept vind je hier. […]

    Reply

  5. […] Thee of koffie? Met wel stukje taart? Koffie drink ik meestal enkel bij het ontbijt, dus in dit geval kies ik voor thee. En taart? Hah, mij maak je blij met alle soorten taart. Maar een taart die altijd heel veel ooooh’s, aaaah’, en mmmmm’h veroorzaakt is Banoffee Pie. Het recept vind je hier. […]

    Reply

  6. […] ‘comme chez Cookameal’. Met taart, uiteraard. En misschien was het wel dat stukje Banoffee dat onze samenwerking over de streep […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>