Banoffee Pie

Op familiefeesten is deze taart er haast altijd bij. Deze overheerlijke Banoffee Pie steelt telkens weer de show. Iedereen wil een stukje. En het is niet mijn taart. Jammer maar helaas. Haha. Maar wat ben ik blij dat ik het recept van mijn nonkel (ok ok, via zijn lieftallige echtgenote) heb kunnen bemachtigen!

Nog nooit van Banoffee Pie gehoord? Een kleine omschrijving: Een goddelijke combinatie van een licht gezouten krokante bodem, bananen, karamel en een zachte romige toplaag.

Let op, deze toptaart vraagt wel wat werk: Ongeveer 20 minuten voorbereiden, 3u voor de karamel en wanneer ze klaar is moet deze schoonheid zo’n 2 uurtjes rusten.

Voor 6 tot 8 personen

150 g volkoren koekjes (ik gebruikte petits beurres)
75 g gesmolten gezouten boter
3 bananen
1 blik zoete gecondenseerde melk
3 dl room
2 el mascarpone
1 el cacaopoeder

  • test
  • Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en breng het aan de kook
  • Laat het water 3u zachtjes koken, vul het water tussendoor bij
  • Verkruimel de koekjes
  • Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekjeskruimels
  • Verdeel dit mengsel over een springvorm van 20 cm en druk goed aan
  • Laat de bodem hard worden in de koelkast
  • Snij de bananen in dunne plakes en verdeel ze over de taartbodem
  • Open het blik karamel (voorzichtig: WARM!)
  • Verdeel de karamel over de bananen
  • Klop de room samen met de mascarpone stijf
  • Verdeel over de karamel
  • Laat de taart nu minstens 2u rusten in de koelkast
  • Strooi net voor het serveren de cacao over de taarten en haal hem uit te vorm.Tip: ga even met een mes langs de randen van je vorm, zo komt de taart makkelijker los

 

Smullen maar!

Proefkonijn en fotografe van dienst:

 
teaparty

7 Comments On This Topic
  1. Hazel
    on Nov 15th at 10:08 am

    Yum! Staat nog altijd op mijn to do lijstje.. : )

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 10:36 am

      Zeker doen, is echt de moeite!

      Reply
  2. Imke
    on May 4th at 6:58 pm

    Suuuuuper lekker! Ik heb hem hier thuis al voor de tweede keer moeten maken omdat iedereen er zo superdol op is!

    Reply
  3. Cook a meal: Banoffee Pie ²
    on Nov 27th at 7:27 pm

    […] Peter Verhoeven) kreeg ik heel wat enthousiaste reacties van luisteraars/kijkers. En terecht, een fantastisch recept, deze taart heeft keer op keer succes. En toch maken weinig mensen ze klaar. Het probleem? […]

    Reply
  4. Tess
    on May 2nd at 11:33 am

    Soms heb je gewoon nood aan inspiratie, een leuke insteek, …
    Ik heb afgelopen weekend een variant gemaakt op deze topper (zelf karamel gemaakt voor de allereerste keer!) en ‘t was alweer een schot in de roos (af te lezen op de met slagroom bedekte kindergezichtjes).
    Bedankt, meid, je doet ‘t ’em elke keer.

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 2nd at 7:49 pm

      Waarom ik blog? Daarom! Bedankt lieve Tess!

      Reply
  5. Tania
    on Oct 2nd at 6:57 pm

    Dit wil ik al zo lang eens proeven. Het ziet er super lekker uit

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>