Nog nooit van Banoffee Pie gehoord? Een kleine omschrijving: Een goddelijke combinatie van een licht gezouten krokante bodem, bananen, karamel en een zachte romige toplaag.
Banoffee Pie
Let op, deze toptaart vraagt wel wat voorbereiding: Ongeveer 20 minuten voorbereiden, 3u voor de karamel en wanneer ze klaar is moet deze schoonheid zo’n 2 uurtjes rusten.
Te lang? Maak dan de snelle versie, met kant en klare caramel!
Voor 6 tot 8 personen
150 g volkoren koekjes (ik gebruikte petits beurres)
75 g gesmolten gezouten boter
3 bananen
1 blik zoete gecondenseerde melk
3 dl room
2 el mascarpone
1 el cacaopoeder
- Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en breng het aan de kook
- Laat het water 3u zachtjes koken, vul het water tussendoor bij
- Verkruimel de koekjes
- Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekjeskruimels
- Verdeel dit mengsel over een springvorm van 20 cm en druk goed aan
- Laat de bodem hard worden in de koelkast
- Snij de bananen in dunne plakes en verdeel ze over de taartbodem
- Open het blik karamel (voorzichtig: WARM!)
- Verdeel de karamel over de bananen
- Klop de room samen met de mascarpone stijf
- Verdeel over de karamel
- Laat de taart nu minstens 2u rusten in de koelkast
- Strooi net voor het serveren de cacao over de taarten en haal hem uit te vorm.
Tip: Ga even met een warm mes langs de randen van je vorm, zo komt de taart makkelijker los!
En? Wanneer ga jij deze banoffee pie uittesten?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Herinnering aan een zalige middag taart proeven en fotograferen!
Yum! Staat nog altijd op mijn to do lijstje.. : )
Zeker doen, is echt de moeite!
Suuuuuper lekker! Ik heb hem hier thuis al voor de tweede keer moeten maken omdat iedereen er zo superdol op is!
Soms heb je gewoon nood aan inspiratie, een leuke insteek, …
Ik heb afgelopen weekend een variant gemaakt op deze topper (zelf karamel gemaakt voor de allereerste keer!) en ’t was alweer een schot in de roos (af te lezen op de met slagroom bedekte kindergezichtjes).
Bedankt, meid, je doet ’t ‘em elke keer.
Waarom ik blog? Daarom! Bedankt lieve Tess!
Dit wil ik al zo lang eens proeven. Het ziet er super lekker uit