Choc-o-lait dessert

Als blogger volg ik heel wat collegaatjes op de voet. Foodbloggers, maar ook lifestyle- en fashionblogs passeren hier dagelijks de revue. Een van mijn favorietjes in Your daily dose of me, de leuke blog van Eline. Ik hou van haar vrolijke manier van schrijven, de originele invalshoeken én haar instagram feed. Elke dag post ze op instagram minstens 1 leuke foto en zo leer je Eline ook wat beter kennen. Waar ze helemaal gek op is? Warme chocolademelk. Winter én zomer, elke dag is “chocolademelkdag”!

chocolademelk

Haar foto’s deden me er aan denken dat ik hier nog een bijna volle doos heerlijke choc-o-lait sticks heb staan. Heerlijke chocolade op een stokje. En wanneer je er hete melk bij doet heb je na 1 minuut zalige chocolademelk. Aangezien een dagelijkse portie chocolademelk niet aan mij besteed is probeerde ik de chocoladesticks op een heel andere manier te gebruiken… met een heerlijk dessert tot gevolg! Eline, dit receptje draag ik op aan jou! 😉  (ps: En ja hoor, deze heb je nog te goed voor je verjaardag… zonder de banaan dan hé, hihi)

 Wat heb je nodig? (2 stuks)

Een vel kant-en-klaar bladerdeeg
2 choc-o-lait chocoladesticks (melk- of pure chocolade)
1 banaan

Extra: poedersuiker voor de afwerking
een kommetje, om een ronde vorm uit te snijden

  • test
  • Verwarm de oven op 190°C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snij met behulp van een kommetje of serveerring 2 grote cirkels uit het vel bladerdeeg
  • Snij de banaan in schijfjes
  • Schik in het midden van elke cirkel enkele stukjes banaan
  • Plaats de choc-o-lait chocoladestick in het midden
  • Sluit nu de gebakjes door het deeg vast te duwen tegen het stokje (zie filmpje)
  • Klop het ei los met een eetlepel water
  • Bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel
  • Bak de choc-o-lait desserts 15 à 20 min in de oven
  • Serveer lauwwarm
  • Bestrooi net voor het serveren met poedersuiker

chocolait

Tip: Misschien nog lekkerder met een bolletje vanille ijs erbij!

————–

Alle info over je choc-o-lait en hun uitgebreide gamma kan je terugvinden op www.choc-o-lait.be

3555

—————-

Met dank aan mijn geweldige schoonbroer Hans voor de leuke video, you rock!

5 Comments On This Topic
  1. Heleen
    on Sep 14th at 8:34 pm

    Mmmmmm! Nu moet je weten dat ik dit lees na mijn eerste dag sapdetoxen! Hmpf, zin in eten :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 14th at 8:51 pm

      Hahhaa, dan weet je in een keer wat maken na afloop? 😉 Het valt mee hoor zo’n sapjesdetox… Ik heb het ondertussen 2 keer gedaan en had er nooit last van!

      Reply
  2. Marie Devisscher
    on Sep 15th at 8:53 am

    SUPER! Heel erg tof gedaan! Bedankt om dit filmpje te delen!
    Groetjes, Marie

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 15th at 11:51 am

      Heel graag gedaan Marie!

      Reply

  3. […] in september! Er was het foodfestival van Sergio Herman en Syrco Bakker in Cadzand, mijn eerste foodfilmpje, de start op mijn nieuwe job en nog heel veel […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>