Chocolade semifreddo

Chocolade semifreddo

Even geleden ging ik voor het eerst aan de slag voor Jacques chocolade – Belgische chocolade, whoop whoop. Ik ontdekte de geweldige callets (chocolade druppels) die ze in hun gamma hebben, ideaal voor american cookies, en ging met een lekkere reep chocolade aan het bakken voor Pasen. De lieve Cathérine van Jacques was alvast enthousiast: “Super, na de zomer doen we zeker nog eens iets samen om onze klanten te inspireren.”. “Wat? Na de zomer pas?!”. Jah, tijdens de zomermaanden eten mensen blijkbaar minder chocolade. Huuuhhhh? Dat is zoals geen ijsjes meer eten in de winter… Ik zal het nooit begrijpen, haha.

Nu moet ik toegeven, met temperaturen van de laatste dagen, die de 30° vlotjes overstijgen, grijp ik zelf ook minder snel naar een stukje chocolade. We kiezen uiteraard allemaal voor iets verfrissend. Als ik je nu eens vertel dat toch aan de slag ging met Jacques chocolade en ik een heerlijk verfrissend cookamealtje voor jullie heb klaargemaakt… Het perfecte dessert voor een zomers diner of een BBQ in de tuin. En nee… het is geen chocolade ijs!

Chocolade semifreddo

De looks van een taart, de temperatuur van ijs en de structuur van mousse. Dit van oorsprong Italiaanse dessert is een topper van jewelste! En hier is nog een extra leuk nieuwtje: er komt geen ijsmachine aan te pas. HOERA!

Voor 8 à 10 personen

275 g pure chocolade *
4 eieren
100 g suiker
500 ml volle room
zaadjes van 1 vanillestokje
100 g pistachenoten
+ Extra als garnering

  • test
  • Bekleed een bakblik / cakevorm (ongeveer 10×20 cm) met bakpapier
  • Smelt de chocolade
  • Laat de gesmolten chocolade even afkoelen
  • Klop de eieren met de suiker stevig op, ze moeten ongeveer verdubbelen in volume en witachtig worden.
  • Meng de chocolade onder de eiermengeling
  • Klop de room stijf, samen met de vanille
  • Meng, samen met de fijngehakte pistachenoten, onder de chocolademengeling
  • Giet het geheel in de vorm
  • Bedek de semifreddo met vershoudfolie
  • Zet voor minstens 3u in de diepvriezer

 

‘Semifreddo’ betekent half koud in het Italiaans. Haal dit dessert dus 10 min. voor gebruik uit de diepvriezer. Snij daarna in sneetjes.  Tip: Werk af met gezouten pistachenoten. Het zout geeft een leuke, lekker touch aan je semifreddo.

Hoezo we eten minder chocolade als het warm is? 😉

x

Amylia

 

Ps: Test je dit heerlijke dessert of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!

———————————————————————————

* Voor deze bereiding gebruikte ik de 500 g dessert blok van Jacques: extra fijne fondant chocolade met minstens 54% cacao. Jup, deze wil je standaard in je voorraadkast! Meer info.

img-1306a3b490a7b32059472cb391cca582

17 Comments On This Topic
  1. Heleen
    on Jun 21st at 10:14 pm

    Ohmygod, hoe lekker ziet dit eruit?! Klinkt alleen niet zo ik-let-op-mijn-lijn-vriendelijk? :) Toch, op mijn tomakelijstje wanneer er volk komt (en ik dus niet alles zelf moet opeten).

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 21st at 10:20 pm

      oooh lieve Heleen… je enthousiasme doet me kei veel plezier, echt!

      Reply
  2. Sandra
    on Jun 22nd at 7:43 pm

    Oeoe, heerlijk! Dit moet ik echt eens maken! En chocolade leg ik tijdens warme dagen wel in de koelkast. Je moet je schatten toch goed bewaren nietwaar? 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 23rd at 9:35 am

      Geweldig, stukje chocolade dan maar! 😉

      Reply
  3. Sanne
    on Jun 22nd at 9:08 pm

    dit ziet er zo zalig uit, ik ga je receptje bij houden. Hier van zou iedereen smullen met dit warme weer.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 23rd at 9:35 am

      Zeker en vast, en het is zo makkelijk klaar te maken. ik ben zelf ook helemal blij met dit receptje, hehe!

      Reply
  4. Maryke
    on Jun 22nd at 10:19 pm

    OMG dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op chocolade, tja wie niet!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 23rd at 9:35 am

      joepie, bedankt! Blij dat het er alvast lekker uit ziet… nu nog testen hé 😉

      Reply
  5. nicole orriens
    on Jun 23rd at 8:07 am

    Hij ziet er schitterend uit! En wat lekker dat hij zo zacht is als mousse. Ik durf alleen niet goed aan de calorieën te denken.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 23rd at 9:36 am

      Af en toe moet je caloriën even vergeten! En daarbovenop, je kan ook een klein stukje nemen met heel veel lekker vers fruit? 😉

      Reply
  6. Astrid
    on Jun 23rd at 10:28 am

    Hiii wat ziet dit er heerlijk uit! Met twee kleine chocolademonsters in huis is dit wel iets wat vast veel te snel op is :p

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 23rd at 11:09 am

      oelalala, laat me maar weten wat ze er van vinden :-)

      Reply
  7. Judith Jasper
    on Jun 23rd at 4:04 pm

    Het blijkt dat ik allergisch ben voor cacao.. om te huilen! Ik zit te kwijlen bij dit recept.

    Reply
  8. Merel
    on Jun 26th at 7:11 am

    Dit ziet en klinkt zo ontzettend lekker.. perfect voor als je eens uitgebreid eet in de zomer bijvoorbeeld. Ga hem opslaan!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 26th at 10:42 pm

      super, maar me weten als je hem klaarmaakt hé lieverd!

      Reply
  9. Daphne
    on Jun 26th at 8:38 am

    Mmmm, dat ziet er zo lekker uit! Ga hem opslaan! Zeker een keer proberen!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 26th at 10:42 pm

      Bedankt! Hopelijk ga je snel aan het testen 😉

      Reply

Leave a Reply to Sandra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>