Chocolademousse

Chocolademousse

Favoriet

De klassieker der klassiekers en daarbovenop de favoriet van velen. Omdat toch (bijna) iedereen gek is op chocolade, niet? Komt daar nog eens bij dat een lekkere mousse niet veel ingrediënten bevat, makkelijk klaar te maken is, je deze lekkernij helemaal op voorhand kan voorbereiden… Kortom het ideale dessert voor zowat elke gelegenheid. 

Er zijn ontelbare varianten op chocolademousse. Zoet, bitter, smeuïg, luchtig, met een vleugje sinaasappel, een drupje amaretto,… Ieder heeft zo zijn favoriete recept. Ik maakte een traditionele mousse met pure chocolade. Niet zo maar chocolade! Weet je nog die hele grote reep chocolade die ik kreeg van Jacques chocolade en waar ik onder andere deze heerlijke Rudolf chocoladetaart mee maakte?

choco

Wel die reep was dus nog niet op, en dus kon ik echt niet anders dan nog wat lekkers te maken met chocolade. (Ok ik geef toe, elk excuus is goed om een lekker chocoladedessert klaar te maken #sorynotsorry)

Chocolademousse

Voor 8 personen

125 g pure chocolade (min 55% cacao)
50 g boter
1,5 dl room
2 eierdooiers
3 eiwitten
45 g kristalsuiker

  • test
  • Hak de chocolade fijn en smelt hem met de boter au bain marie
  • Laat de chocolade vervolgens afkoelen
  • Klop de room in een grote kom lobbig (tot hij aan de klopper blijft plakken)
  • Roer de eierdooiers erdoor en zet de kom dan in de koelkast
  • Klop de eiwitten schuimig
  • Voeg beetje bij beetje een 3e van de suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten glad zijn
  • Voeg de rest van de suiker toe en klop de eiwitten nu goed stijf
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten nu voorzichtig door het mengsel van slagroom en eierdooiers
  • Voer de gesmolten chocolade toe en meng goed
  • Zet de chocolademousse minstens 2u in de koelkast

 

Tips om je mousse extra feestelijk te presenteren:

– Serveer de mousse in leuke glaasjes of kommetjes, en zoals je ziet op de foto hoeven dat niet allemaal dezelfde te zijn!
– Werk af met vers opgeklopt slagroom, just because mmmmmmm
– Voeg chocoladeschilfers toe, lekker crunchy én mooi
– Serveer met vers fruit. Rode vruchten bijvoorbeeld doen het altijd goed, maar ook ander fruit zoals mango combineert erg lekker met een portie huisgemaakte chocolademousse.

 

Geniet geniet geniet!

x

Amylia

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

———————————————————-

8 Comments On This Topic
  1. Stephanie Bex
    on Dec 27th at 10:09 am

    Hihi great minds think alike?! Ik heb deze week ook een “klassieke” chocolademousse klaargemaakt! 😉

    Reply
  2. Cook a meal: Eiwit opkloppen
    on Feb 19th at 5:39 pm

    […] nu kan je er mee aan de slag! Wat dacht je van een lekkere chocolademousse (klik hier voor het recept) of een zalige tiramusu met speculaas (klik hier voor het […]

    Reply

  3. […] Helemaal gek op chocolade? Probeer dan zeker ook deze cookamealtjes: chocoladecake, glutenvrije brownietaart en chocolademousse! […]

    Reply

  4. […] Hiervoor gebruikte ik het recept dat al eerder op cookameal verscheen. Is dat dan geen veel te grote portie voor in dit gerecht. Jawel. Maar wedden dat het op geraakt? […]

    Reply

  5. […] grote reep pure chocolade, ideaal om te gebruiken voor desserts… Véél desserts! Denk maar aan chocolademousse, brownies, magische chocoladetaart, muffins en Rudolf taart. Rudolf taart? Yes, dat is het […]

    Reply

  6. […] 1. Rudolf chocoladetaart 2. Tiramimousse 3. Witte chocolade bavarois 4. Chocolademousse […]

    Reply
  7. Lindsey
    on Jan 17th at 8:04 pm

    Oooh heerlijk! Ik ben gek op homemade chocolade mousse en al helemaal als deze met pure chocolade gemaakt wordt!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jan 17th at 8:37 pm

      Oh leuk, dan hoop ik dat je mijn receptje eens zal uittesten natuurlijk 😉

      Reply

Leave a Reply to Cookameal:Rudolf chocoladetaart - Cookameal Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>