Cookies & Cream taart

Cookies & Cream taart

“I eat cake because it’s somebody’s birthday somewhere.”

That’s the spirit! En nog leuker: zo kan je steeds een leuke reden vinden om jezelf te verwennen met iets lekkers. Tip van de dag: Doe dat ‘verwennen’ met gezond verstand. Verwen jezelf de ene keer met iets ‘lekker gezond’ en een andere keer iets ‘totaal helemaal overheerlijk ongezond’!

De jarige is voor de gelegenheid Farrow&Ball, een ‘verf- en behangpapier merk’ met een indrukwekkende collectie prachtig ambachtelijk gedrukt behangpapier. Hoe ik daar nu weer op kom? Wel, ik ben steeds op zoek naar leuke ondergronden en achtergronden om de foto’s die ik van cookamealtjes maak nét dat extraatje te geven. Die attributen gaan van dienbladen tot houten planken, kistjes, een stukje parket… tot behangpapier! Toen ik even geleden las dat Farrow&Ball dit jaar zijn 70e verjaardag viert én daarvoor drie betoverende nieuwe behangpatronen laceert zag ik meteen een link! Een leuke achtergrond voor mijn foto en een ideale reden om nog eens een heerlijke taart te bakken! Bij deze dus: Happy birthday Farrow&Ball! Ik eet alvast een extra groot stuk taart op jullie gezondheid!

schermafbeelding-2016-11-06-om-09-21-17

* meer info over deze mooie patronen, hun kleurencombinaties
en de andere collecties vind je op www.farrow-ball.be

 

Heb jij ook dringend iemand’s verjaardag te vieren?
Dan is het tijd om aan de (be)slag te gaan!

 

Cookies & Cream taart (8 à 10 personen)

Cakes
225 g boter op kamertemperatuur
225 g fijne kristalsuiker
160 g zelfrijzende bloem
65 g ongezoet cacaopoeder
1/2 tl bakpoeder
4 eieren

Vulling
300 ml room
50g poedersuiker
10 oreo’s
1/2 tl vanille-extract

Extra: 2 ronde bakvormen, doorsnede 20 cm. Heb je dat niet in huis? No worries, ik heb ook maar één ronde bakvorm in die maat. Dan bak je gewoon twee keer?

collagetaart

  • test
  • Verwarm je oven op 200° c
  • Vet de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier
  • Meng boter, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, bloem en eieren tot een glad beslag met behulp van je keukenmachine
  • Verdeel het deeg over de bakvormen
  • Bak 20 à 25 minuten in je voorverwarmde oven
  • Haal de cakes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen in de bakvorm
  • Neem vervolgens de cakes uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen
  • Maak ondertussen de vulling: klop de slagroom stijf, samen met de poedersuiker en het vanille-extract
  • Hak de koekjes fijn
    Tip: hoeven zeker niet allemaal kruimels te zijn, de stukjes geven een lekkere crunch in de taart!
  • Meng de koekjes met een spatel onder de opgeklopte room
  • Snij de cakes, wanneer ze volledig afgekoeld zijn horizontaal in twee
  • Bouw nu je taart op: start met een laag cake, vervolgens een royale laag koekjesroom enzovoort
  • Tip: Versier de bovenste laag van je taart met enkele (verkruimelde) koekjes voor een leuk effect

 

Deel deze cake met vrienden en familie en je krijgt er
gratis en voor niks

ook nog eens een hoop blije gezichten bij!

x

Amylia

5 Comments On This Topic
  1. An Kusseler
    on Nov 15th at 4:34 pm

    Amaaaaai Ames !! guilty pleasure !! 😀

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 7:42 pm

      Thanks, echt meeeega lekker!

      Reply
  2. Hannah-Marieke
    on Nov 22nd at 10:00 am

    The best !!! Heb ‘t receptje al geprint :) xxx

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 22nd at 9:09 pm

      Zo lief!

      Reply

  3. […] Helemaal gek op chocolade? Probeer dan zeker ook deze cookamealtjes: chocoladecake glutenvrije brownietaart chocolademousse Cookies & Cream taart […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>