Glutenvrije chocolade rollade

Glutenvrije chocolade rollade

Gisteren was het zo ver… de uitreiking van de Weekend Knack Blog & Digital Awards. Toen ik enkele weken geleden bericht kreeg dat ik genomineerd was kon ik mijn oren niet geloven! Cookameal? Genomineerd? Samen met mijn man en een heel klein (zenuwachtig) hartje trok ik dus richting Brussel. Wat was het fijn om tussen zo veel getalenteerde bloggers te mogen staan, en dan bedoel ik natuurlijk niet alleen mijn leuke foodie-collega’s maar ook de toppers in alle andere categorieën.

Helaas kan ik niet pronken met een mooie #weekendblogaward op mijn kast…
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen reden is om te vieren?

A party without cake is just a meeting

Wat vieren we dan? Wel, we vieren JULLIE!
Ik ben vaak zo veel bezig met koken, schrijven, bloggen, werken en genieten dat ik er te weinig bij stil sta hoe’n geweldige lezers ik heb! Bedankt, want die nominatie kwam er natuurlijk niet zo maar… Die kwam er dankzij jullie en dat maakt mij héél heel happy! 

 

happy

 

Glutenvrije chocolade rollade
(6 tot 8 personen – bereidingstijd +-1u)

 

Biscuit
170 g pure chocolade
3 el sterke koffie
6 eieren
85 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout

Vulling
200 g volle room
2 el poedersuiker
2 el Grand Marnier (vervang eventueel door vanille extract)

Garnering
Poedersuiker
Fruit naar keuze

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Smelt de chocolade samen met de koffie op een laag vuurtje
  • Splits de eieren, doe de eierdooiers in de mengkom van je keukenrobot
  • Klop de eidooiers samen met de suiker wit en romig
  • Meng de chocolade al roerend door het eimengsel
  • Klop nu het eiwit stijf
  • Meng het stijfgeklopte eiwit voorzichtig bij het beslag
  • Giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat
  • Strijk het beslag glad
  • Bak 15 minuten in je voorverwarmde oven
  • Haal de biscuit uit de oven en dek hem af met een vel bakpapier
  • Zet er een tweede bakplaat (of een grote snijplank) op en draai om zodat de bovenkant van de biscuit onderaan komt te liggen
  • Snij de randen van de biscuit recht zodat hij straks een mooie rollade vormt
  • Rol de biscuit nu op in het bakpapier en laat afkoelen, zo zal de rol straks niet breken!
  • Klop ondertussen de room, samen met 2 el poedersuiker en 2 el Grand Marnier, stevig op
  • Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje van de room
  • Rol de biscuit op
  • Bestuif hem net voor het serveren met poedersuiker
  • Serveer met fruit naar keuze

—————————————————————————————–

Het mooie bordje is er eentje uit de Serax-collectie
Vakkundig bereid met mijn favoriete keukenmachine, de mooie Kmix van Kenwood

Mooie paper Flags van Natural Life, een mooie inspirerende winkelketen met als motto: give love laugh

5 Comments On This Topic
  1. Judith | myfoodblog.nl
    on Nov 16th at 11:20 pm

    Wat leuk dat je genomineerd was! Dat is al een hele mooie prestatie :-). De taart ziet er ook super lekker uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 17th at 7:14 pm

      Bedankt,Lief van je!! Ik was ook best fier op de nominatie!

      Reply
  2. Aurélie - lovelifelovefashion
    on Nov 17th at 6:41 pm

    In mijn ogen was je een waardige winnaar geweest! ^^ Trouwens best wel benieuwd hiernaar. Is niet meteen het eerste dat ik zou kiezen tussen alle taarten en cakejes maar het glutenvrije aspect maakt me wel nieuwsgierig ^^

    x Aurélie

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 17th at 7:14 pm

      Je bent een schat, bedankt!

      Reply

  3. […] Foto: Cookameal: plaattaart met champignons en boontjes – Amylia – chocolade rollade […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>