Magische chocoladecake

Magische chocoladecake

Hocus pocus cake!

Een wonder, magie! Een heerlijke cake die er uit ziet alsof je er een ganse dag voor in de keuken hebt gestaan, geen bijzondere ingrediënten bevat én bovendien helemaal niet veel voorbereiding nodig heeft. Maar de échte magie gebeurt tijdens het bakken. Het beslag van deze magische cake splitst zich als het ware in drie delen. Een luchtige cake bovenaan, een flan-achtige romige middenlaag en een stevige bodem.

Deze cake was even geleden een echte rage op het internet. Op elke kookbog (behalve op cookameal, oeps) kon je wel een recepje vindenEr bestaan dan ook ontzettend veel varianten op het magische beslag dat je voor deze cake klaarmaakt. En ook al is de trend ondertussen voorbij… ik zit lekker te genieten van mijn stukje magisch gebak!

Magische chocoladecake

Recept voor 6 à 8 personen
Note: Ik gebruikte voor deze bereiding mijn geliefde Kmix keukenrobot. Deze siert al enkele jaren mijn aanrecht en ik ben er nog steeds helemaal gek op! Maar voor wie (nog) geen keukenrobot heeft: je kan alles ook met een handmixer en klopper bereiden!

Kmix

 

4 eieren
250 g suiker
100 g boter
65 g bloem, gezeefd
50 g ongezoet cacaopoeder, gezeefd
1 tl vanille extract
250 ml melk
Afwerking: poedersuiker

  • test
  • Verwarm de oven op 160°C
  • Bekleed een bakvorm (of ovenschaal) van ongeveer 27x18cm met bakpapier
  • Splits de eieren
  • Klop de eiwitten stijf
  • Meng het eigeel met de suiker en het vanille extract tot een romige massa
  • Smelt ondertussen de boter en voeg ze al roerend toe aan het eimengsel
  • Meng nu de bloem en het cacaoboter onder het beslag
  • Verwarm de melk tot ze lauwwarm is en voeg al roerend toe
  • Spatel nu voorzichtig het eiwit onder het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm
  • Bak 60 minuten in je voorverwarmde oven
  • Laat na het bakken de taart nog een half uurtje afkoelen in de vorm
  • Haal ze uit de vorm en laat ze vervolgens helemaal afkoelen
  • Werk af met poedersuiker en serveer

 

Magic is something you bake… euh make! 

taarteten

x

Amylia


Receptje klaargemaakt voor mijn wekelijkse rubriek in Deze Week, je wekelijkse gratis krant!
Lees er alles over in deze blogpost!

taart

12 Comments On This Topic
  1. Fenne
    on Mar 14th at 9:29 pm

    Jah nu zit ik hier te kwijlen en ik kan echt niet koken… Die rage heb ik dan ook totaal gemist. Echt nog nooit van gehoord.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 14th at 9:30 pm

      Haha bij deze… aan de BEslag 😉

      Reply
  2. jonna@burgertrutjes
    on Mar 14th at 10:16 pm

    OMG! Wat ziet die cake er zalig uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 14th at 10:17 pm

      :-)
      Wat een zalig enthousiaste reactie! Natuurlijk hoop ik dat je ze zal uittesten en je dan nog steeds zo enthousiast bent!
      Tot gauw!

      Reply
  3. Jacqueline
    on Mar 14th at 10:49 pm

    Lijkt me heel lekker. Alleen een vraagje.
    Hoe groot moet de bakvorm ongeveer zijn?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 14th at 11:09 pm

      Goed gezien Jacqueline, bedankt!

      Reply
  4. Jasmine Oosterman
    on Mar 15th at 2:57 pm

    Ik was op zoek naar gezonde receptjes, maar omg, neeeeeeeeed this.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 15th at 3:01 pm

      ooooh, oeps! Gelukkig kan je dit heerlijke guilthy pleasure dan combineren met de gezonde dingen die ook op de blog te vinden zijn! Moest je nog iets zoeken dat je niet kan terugvinden… Laat maar weten!

      Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 15th at 3:02 pm

      Ps: En verder heb ik nu zin in een glaasje wijn! Knappe website!

      Reply
  5. sigrid
    on May 11th at 2:57 pm

    gebruik je gewone bloem of zelfrijzende bloem?

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 11th at 6:55 pm

      Hey Sigrid! Ik gebruikte ‘gewone bloem’ (zie patisseriebloem). Laat het smaken 😉

      Reply
      • sigrid
        on May 11th at 8:14 pm

        dank u wel, zondag zal ik deze “magische chocoladecake” uitproberen na een week op dieet te zijn :-)

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>