Quality time met de liefste tante
Deze zomer moest mijn lieve mamie na een ongelukkige val een nieuwe heup krijgen. En hoewel ze revalideerde als de beste – mijn mamie is een superheld – was de voorbije maanden niet alles vanzelfsprekend. Om een lang verhaal kort te maken hadden wij daardoor een hele leuke logé: the one and only Yanoela.
Yanoela is mijn tante… ik bedoel mijn liefste tante! Ze is 36 jaar jong, gek op Anderlecht, de Romeo’s en netbal. Ze is F.A.N.T.A.S.T.I.S.C.H. Het was dan ook echt leuk om haar hier op bezoek te hebben. Maar zelfs met een leuke logé in huis moet er af en toe gewerkt worden. Ik had een drukke kook – en blogplanning en wist niet goed wat Yanoela dan de hele dag zou willen doen. Maar wat bleek? Ze was heel nieuwsgierig naar wat ik allemaal voor Cookameal aan het doen was en stelde heel veel vragen. Of het mijn werk was, of het allemaal leuk is, of het moeilijk is om dat allemaal te doen… en of ze mocht meehelpen!
Het werd een dag om te koesteren. We stonden de ganse middag samen in de keuken, kozen de bordjes uit om gerechten op te presenteren en maakten foto’s. Want ja hoor, ook Yanoela kreeg voor de gelegenheid een fototoestel om mee te experimenteren. Wanneer we na afloop samen proefden van al dat lekkers zei ze dat ze hoopte om ooit ook in de krant te staan en beroemd te worden. … en die droom kon ik een beetje waarmaken! (Lees verder onder het recept!)
Vandaag (01/10/2017) siert Yanoela met haar marmercake mijn culinaire rubriek #zondagsekost in De Zondag. Ik ben héél héél benieuwd naar haar reactie!
Marmercake (voor 8 personen)
250 g zachte boter
250 g poedersuiker
6 eieren
300 g zelfrijzende bloem
25 g ongezoet cacaopoeder
40 ml melk
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Beboter een cakevorm (28 x 10cm) en bestuif hem de een snuifje bloem
- Klop de zachte boter met de poedersuiker tot een romig geheel
- Voeg een voor een de eieren toe en roer goed
- Voeg de gezeefde bloem toe en meng alles tot een gladde massa
- Verdeel het beslag in 2 gelijke delen
- Los het cacaopoeder op in de melk en roer geleidelijk door de helft van het beslag
- Vul de bakvorm met behulp van 2 lepels, wissel steeds het naturelbeslag af met het chocoladebeslag
- Bak de cake 50 minuten in je voorverwarmde oven
- Prik met een tandenstoker in het middel van de cake, wanneer hij er schoon uit komt is de cake klaar
Lieve Yanoela,omdat je de liefste bent en omdat je geweldige glimlach altijd iedereen blij maakt ben jij vandaag een beetje beroemd! Geniet van de lekkere cake die we samen maakten, want die staat vandaag in De Zondag. Tot straks!
Heb je vandaag ook De Zondag mee naar huis genomen van bij je favoriete bakker? Blader dan snel naar de rubriek #zondagsekost en geniet van de glimlach van mijn lieve tante Yanoela en haar overheerlijke marmercake!
x
Amylia
PS: Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Oh boy heerlijk ik smul al bij de foto’s Wat ziet het er ook gaaf uit, superleuk en zo te lezen ook eenvoudig om te maken. Een onthouder!
bedankt, leuk om te lezen!
Het ziet er allemaal echt heerlijk uit joh!
Thanks!
Ik vind marmercake altijd de lekkerste cake om te eten
mmmmm, ik lust het ook heel graag 🙂
Veel beterschap voor de mamie meid! En wat leuk dat je tante zo nieuwsgierig naar je is 😉
Thanks, ze is echt ongelooflijk schattig. En ze was heel fier op haar artikel in de krant!
Marmercake is mijn lievelingscake! Ik vind die altijd heerlijk. Dus dank voor het recept.
Hopelijk test je deze dan gauw eens uit 😉
Hallo, wat een super leuk recept.
En ik vind het super tof dat jou tante, met het downsyndroom , hieraan heeft mee gewerkt!!!! Fantastisch!!!
Nog veel kookplezier!
Sofie
Thanks Sofie, leuk om te lezen! We hebben veel plezier gehad, ik ga ze nog eens uitnodigen als assistent denk ik 😉
Ziet er heerlijk uit zeg! Ik kopieer je recept even dit wil ik zeker eens gaan maken!
Wat een heerlijk mens om te zien, en ze heeft smaak: heerlijke cake! 🙂
De liefste!
Yummm, lekker!
Mmm ziet er heerlijk uit!
Wat ziet dat er lekker uit! En veel makkelijker dan ik dacht 🙂 En de foto’s zijn ook heel leuk, met je tante!
bedankt, herinneringen aan een topdag!
O, wat fijn! En wat een lekker recept. Ik ben sinds een paar dagen ook weer volop aan het bakken (iets met de herfst) en dit recept ga ik zeker een keertje gebruiken!
Thanks Heleen, benieuwd naar het resultaat!
Wat ontzettend leuk, hoe reageerde je tante dat ze in de Zondag staat? Het ziet er altijd zo ingewikkeld uit, zo’n marmercake!
Ze was héél blij… en beroemd natuurlijk 😉
Die cake ziet er heerlijk uit! Wat een lieve foto van je tante! Heel leuk dat jullie dit samen konden doen 🙂
Wat ziet er lekker uit zo`n marmercake
Dat ziet er lekker uit zeg. Twee kleuren cake is echt een favoriet hier!
Het ziet er heerlijk uit! En wat leuk om dit samen te maken. Extra pret!