Rijstpap met een gouden lepeltje

Rijstpap met een gouden lepeltje

Vorige week donderdagochtend regende het pijpestelen. Maar iets voor negen uur kwam het zonnetje door de wolken en verscheen er een prachtige regenboog. Vorige week donderdag nam ik afscheid van mijn papie. Een mooi maar moeilijk afscheid. Hij overleed op 4 oktober na een heel moedige strijd tegen darmkanker. Ik ben hem heel erg dankbaar voor heel veel dingen. En ik heb heel veel leuke herinneringen aan deze grote meneer. Ik ben ontzettend fier zijn kleindochter te zijn. Wat ga ik hem missen…

Zijn afscheidsgedicht:

aan allen die het aanbelangt

begraaf me omzichtig
leg een tuiltje lavendel in mijn graf
en ook papier en pen
je weet maar nooit
en schrijft mijn ziel 
dat ene tijdloze gedacht
dat ik bij leven nimmer schrijven kon

begraaf me niet plechtstatig
strooi een vleugje humor in mijn graf
en ook een stukje regenboog
je weet maar nooit
misschien oogt mijn oog beter dan mijn lijf
en zie ik kleuren
die ik bij leven enkel maar verzinnen kon

begraaf me niet luidruchtig
leg een kuiltje stilte in mijn graf
en een muziekdoosje uit ivoor
je weet maar nooit
misschien bestaat er hoegenaamd geen hemelse muziek
en hoor ik klanken
die ik bij leven amper horen kon

begraaf me niet met kransen of met kronen
en zing geen klaaglied om mijn graf
als was ik maar een achtenswaardig man
maar leg een warme streling in mijn graf
je weet maar nooit
en overstijgt de liefde toch de dood

Tuur De Schepper

 

amyliapapie

 

Vandaag eet ik huisgemaakte rijstpap… met een gouden lepeltje. Je weet maar nooit.

Rijstpap (4 personen)

1 l volle melk
125 g dessertrijst
50 g suiker
1 vanillestok
Enkele saffraandraadjes
Klontje echte boter (naar keuze)

  • test
  • Zet de melk in een pannetje op het vuur met de suiker
  • Spoel de rijst goed om in water. Zo verwijder je het overtollige zetmeel en voorkom je aanbakken!
  • Voeg de uitgelekte rijst toe aan de melk
  • Snij de vanillestok overlangs in 2 en schraap het merg / de zaadjes eruit
  • Doe er nu het vanillemerg en de saffraan bij de melk
  • Breng aan de kook
  • Laat vanaf het kookpunt ongeveer 30 minuten sudderen, roer regelmatig om Let op: Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, hij zal wat nog verdikken tijdens het afkoelen
  • Haal de pan van het vuur
  • Roer een klonte echte boter door de rijstpap
  • Serveer lauw of koud met bruine suiker

 

2 Comments On This Topic
  1. Gusje
    on Oct 18th at 11:35 am

    Mooi ! en wellicht super lekker ! Heel veel sterkte Amylia; jouw papier zal er zeker van smullen ! xxx

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 18th at 4:35 pm

      Bedankt Gusje!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>