Zijn afscheidsgedicht:
aan allen die het aanbelangt
begraaf me omzichtig
leg een tuiltje lavendel in mijn graf
en ook papier en pen
je weet maar nooit
en schrijft mijn zielÂ
dat ene tijdloze gedacht
dat ik bij leven nimmer schrijven kon
begraaf me niet plechtstatig
strooi een vleugje humor in mijn graf
en ook een stukje regenboog
je weet maar nooit
misschien oogt mijn oog beter dan mijn lijf
en zie ik kleuren
die ik bij leven enkel maar verzinnen kon
begraaf me niet luidruchtig
leg een kuiltje stilte in mijn graf
en een muziekdoosje uit ivoor
je weet maar nooit
misschien bestaat er hoegenaamd geen hemelse muziek
en hoor ik klanken
die ik bij leven amper horen kon
begraaf me niet met kransen of met kronen
en zing geen klaaglied om mijn graf
als was ik maar een achtenswaardig man
maar leg een warme streling in mijn graf
je weet maar nooit
en overstijgt de liefde toch de dood
Tuur De Schepper
Vandaag eet ik huisgemaakte rijstpap… met een gouden lepeltje. Je weet maar nooit.
Rijstpap
voor 4 personen:
1 l volle melk
125 g dessertrijst
50 g suiker
1 vanillestok
Enkele saffraandraadjes
Klontje echte boter (naar keuze)
- Zet de melk in een pannetje op het vuur met de suiker
- Spoel de rijst goed om in water, zo verwijder je het overtollige zetmeel en voorkom je aanbakken
- Voeg de uitgelekte rijst toe aan de melk
- Snij de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit
- Meng de vanillezaadjes en de saffraan onder de melk
- Breng aan de kook
- Laat vanaf het kookpunt ongeveer 30 minuten sudderen, roer regelmatig om
Supertip: Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet té stevig is, hij zal wat nog verdikken tijdens het afkoelen - Haal de pan van het vuur
- Roer een klonte echte boter door de rijstpap
- Serveer lauw of koud met bruine suiker
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Mooi ! en wellicht super lekker ! Heel veel sterkte Amylia; jouw papier zal er zeker van smullen ! xxx
Bedankt Gusje!