Rudolf chocoladetaart

Rudolf chocoladetaart

Gek op chocolade?

Of ik graag chocolade eet, en of ik een kerst receptje zou willen maken met lekkere Belgische chocolade, en ook of ik dat receptje dan met mijn lezers zou willen delen…. Jacques chocolade kreeg – of wat hat je gedacht – drie volmondige JA’s op deze vragen.

Ik ging aan de slag met de “500g dessert blok” verpakking Jacques chocolade. Dat is dus een hele grote reep pure chocolade, ideaal om te gebruiken voor desserts… Véél desserts! Denk maar aan chocolademousse, brownies, magische chocoladetaart, muffins en Rudolf taart. Rudolf taart? Yes, dat is het feestelijke Cookamealtje dat ik vandaag voor jullie in petto heb!

choco

Rudolf-taart? dat zijn twee luchtige lagen cake, gevuld met chocolade botercrème en afgewerkt met een chocoladegewei! Om het helemaal af te maken kreeg Rudolf ook een neus en oogjes van marsepein. De perfecte afsluiter voor een heerlijk kerstdiner of om samen van te smullen terwijl de cadeautjes worden uitgepakt.  

Ben jij ook gek op chocolade? En op deze leuke Rudolf-taart?

Rudolf Chocoladetaart

Dit recept is goed voor 8 personen (of zelfs iets meer!)

INGREDIËNTEN

cakemaken

Cake
180 g boter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
150 g kristalsuiker
4 eieren
220 g zelfrijzende bloem
1 el ongezoet cacaopoeder
50 g pure chocolade

Chocolade botercrème
250 g poedersuiker
250 g boter op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
1 tl vanille extract

Chocolade gewei
2 satéprikkers
100 g pure chocolade

Extra: springvorm, 20 cm doorsnede, marsepein of snoep voor neus en oogjes

BEREIDINGSWIJZE

Cake

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Klop de boter met de suiker licht en romig
  • Voeg al roerend één voor één de eieren toe
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel
  • Meng tot een glad beslag
  • Smelt de chocolade
  • Spatel de chocolade door het beslag
  • Vet de springvorm in met boter
  • Strooi een beetje bloem in de vorm en schud tot de hele binnenkant een dun laagje heeft
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten
  • Keer vervolgens om op een rooster en laat volledig afkoelen

 

Chocolade gewei

  • test
  • Teken op een stuk bakpapier het gewei, ongeveer 15 cm hoog
    Tip: geen tekenheld? Klik hier voor een kant-en-klaar patroon!
  • Smelt de chocolade
  • Kleur het gewei, met behulp van een lepel, voorzichtig in met de gesmolten chocolade
  • Leg het satéstokje tot in het midden in het chocoladegewei
  • Laat het gewei nu volledig afkoelen in de koelkast

 

geweicollage

 

 Chocolade botercrème

  • test
  • Smelt voor de chocolade botercrème de chocolade en laat afkoelen
  • Doe de boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa
  • Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot een crème
  • Voeg de gesmolten chocolade en het vanille extract toe en schep goed om

 

Afwerking

  • test
  • Snij de afgekoelde cake in twee lagen
  • Verdeel 1/3 van de chocolade botercrème oven de eerste taartlaag en zet de tweede er bovenop

 

Tip: Voor een extraatje kan je hier ook nog vers fruit en/of een laagje slagroom toevoegen

  • test
  • Verdeel nu de rest van de chocolade botercrème over de taart
  • Haal het chocolade gewei uit de koelkast en prik het in de taart
  • Werk af met marsepein of snoep voor neus en oogjes

 

rudolf

 

Tadaaaaaaaa daar is Rudolf!

Rudolf chocoladetaart in Het Nieuwsblad

Het blijft zo ongelooflijk bijzonder om Cookamealtjes te spotten. In kranten, magazines en de foto’s die ik regelmatig van jullie krijg! LOVE IT!

krant

x

Amylia

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

———————————————————-

29 Comments On This Topic
  1. Jamey
    on Dec 10th at 1:33 pm

    Wat ontzettend leuk gemaakt zeg! Dienis toch super feestelijk als toetje voor de kerst!

    Reply
  2. Tania
    on Dec 10th at 2:23 pm

    Die taart ziet er supermooi uit en klinkt ook heel lekker.

    Reply
  3. Amelie
    on Dec 10th at 2:54 pm

    Tof idee voor de feestdagen! Ik vier nieuwjaar met een vriendin met kindjes. Zij zouden dit wel tof (én lekker) vinden!

    Reply
  4. nicole orriens
    on Dec 10th at 4:02 pm

    Wat een geweldige Rudolph taart! En deze zou ik zelfs kunnen maken. Superleuk!

    Reply
  5. nicole orriens
    on Dec 10th at 4:05 pm

    Wat me ook aanspreekt aan dit recept is dat de ingrediënten niet te ingewikkeld zijn! Dat maakt het laagdrempeliger.

    Reply
  6. Kayleigh
    on Dec 10th at 4:27 pm

    Wat een leuk recept! Ziet er super gezellig uit voor de feestdagen.

    Reply
  7. Girls-Things
    on Dec 10th at 4:29 pm

    Aahh die is zooooo leuk. En lekker lijkt mij. Echt leuk voor de Kerstdagen.

    Reply
  8. querine
    on Dec 10th at 4:52 pm

    deze taart is zo ontzettend schattig
    en klinkt ook niet als heel erg moeilijk om te maken.
    onwijs leuk idee!

    Reply
  9. Frederique
    on Dec 10th at 5:14 pm

    Ik ben ook echt chocolade-gek. Deze taart lijkt me heerlijk. Ik moest wel lachen om zijn ogen, Rudolf ziet er een beetje stoned uit 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 12th at 8:41 am

      Oei hahhaa dat was niet de bedoeling. Ik zou zeggen… Maak ook eentje en verander de ogen dan maar 😉

      Reply
  10. kimberley
    on Dec 10th at 6:19 pm

    Deze zal te lekker zijn, jeetje zeg. Op de foto ziet de taart er al uit om op te vreten.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 12th at 8:41 am

      Haha thanks!

      Reply
  11. Vera
    on Dec 10th at 7:12 pm

    Wat vet dat je in het dagblad kwam! Een leuke taart die zeker niet zo lastig is om te maken, voor iedereen leuk dus!

    Reply
  12. Evelyne
    on Dec 10th at 8:44 pm

    Ziet er zo leuk uit! En lekker 😉

    Reply
  13. Adine @ LekkerLevenMetMinder.nl
    on Dec 10th at 8:58 pm

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik wist trouwens helemaal niet dat er ook van dit soort blokken bestonden, dat is wel heel handig!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 12th at 8:42 am

      Heel handig… en een beeeetje gevaarlijk. Je kan niet anders dan veel desserts klaarmaken natuurlijk 😉

      Reply
  14. Manon
    on Dec 10th at 11:40 pm

    Haha wat schattig is deze taart zeg en vast ook heel erg lekker. Je bent creatief bezig geweest!

    Reply
  15. Marie-Lise (Reislustig.be)
    on Dec 10th at 11:44 pm

    oh wow, dat ziet er een leuke taart uit! Zeker eens om te proberen met mijn nichtje :-)

    Reply
  16. Tamara
    on Dec 11th at 5:38 am

    Ziet er heerlijk uit leuk gedaan dat gewei zo thanks voor de tip. En wat super gaaf dat het in de krant stond

    Reply
  17. Heleen
    on Dec 11th at 11:19 am

    O, echt helemaal te gek! Als ‘ie net zo lekker smaakt als er uitziet ♥

    Reply
  18. Eke
    on Dec 11th at 3:34 pm

    Die taart ziet er echt heerlijk, maar zeker ook superleuk uit! Momenteel lust ik geen chocolade door mijn zwangerschap (en dat terwijl ik normaal echt wel wat lust, haha), maar volgend jaar kerst ga ik deze zeker maken!

    Reply
  19. Laura
    on Dec 11th at 4:44 pm

    Hij ziet er echt super leuk uit! En ook nog eens super lekker (denk ik) haha!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 12th at 8:40 am

      Thanks… en nog leuker is dat je hem heel makkelijk ook thuis kan klaarmaken 😉

      Reply
  20. Eline
    on Dec 11th at 4:51 pm

    Wat een prachtige taart! Die ziet er heerlijk uit én met Belgische chocolade… het kan alleen maar een topgerecht zijn! 😉

    Reply
  21. Debbythechocoholic
    on Dec 12th at 12:27 pm

    Je befaamde Rudolftaart ziet er echt zo lekker uit! Wat een leuke Kersttip, hier zal van worden gesmuld!

    Reply
  22. Zebrazonderstrepen
    on Dec 12th at 12:36 pm

    Deze heb ik bewaard mmh lijkt me super lekker en zo mooi

    Reply
  23. Fleur
    on Dec 12th at 12:46 pm

    Wat leuk gedaan! Dat uittekenen op bakpapier voor de vorm vind ik echt een goede tip!

    Reply

  24. […] Rudolf chocoladetaart […]

    Reply
  25. Cookameal:Chocolademousse - Cookameal
    on Dec 20th at 9:42 pm

    […] hele grote reep chocolade die ik kreeg van Jacques chocolade en waar ik onder andere deze heerlijke Rudolf chocoladetaart mee […]

    Reply

Leave a Reply to Eline Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>