Tiramimousse

Tiramimousse

Ja hoor, geef maar toe. Alleen al de naam van dit gerechtje deed je spontaan glimlachen.
Wedden dat ook de smaak van deze tiramimousse dat effect zal hebben?

 

Deze mousse maakte ik eind vorig jaar klaar voor mijn missie als ‘Miss Mousse’ voor Tiense suiker. Een heel erg leuk projectje waar ik ontzettend veel uit bijleerde. 10 originele mousses maken en smakelijk fotograferen was dan een grote uitdaging voor een bloggertje als ik. Eind goed, al goed en onlangs deelde Tiense Suiker dit recept nogmaals op zijn Facebookpagina. Ongelooflijk veel mensen maakten de mousse met succes klaar, heel leuk! En toen bedacht ik me dat ik dit lekkere dessertje nog niet met jullie gedeeld had… schande! Zal ik het goedmaken met een lekkere portie van deze lekkere mousse?

Schermafbeelding 2017-04-03 om 21.16.35

Tiramimousse voor 6 personen

250 g mascarpone
250 ml slagroom
3 el sterke koffie
100 g suiker
3 druppels vanille extract

  • test
  • Klop de mascarpone met de suiker tot een gladde massa
  • Voeg de koffie en het vanille extract toe
  • Klop de slagroom op
  • Meng onder het mascarponemengsel

 

Wil je deze mousse origineel serveren?

Halveer dan een vijftal boudoirs en schik deze langs de rand van een serveerring. Spuit de mousse met behulp van een spuitzak in het midden van de cirkel. Verwijder de serveerring en werk eventueel af met een lintje. Bestrooi net voor het serveren met een beetje cacaopoeder.

Laat het smaken!

x

Amylia

oooh, en voor wie het liever lekker klassiek heeft is er ook de ‘gewone’ tiramisu,
uiteraard met cookamealtwist: Tiramisu met speculaas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>