Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Tiramisu met ‘lange vingers’ of boudouirs…. Jaaaaren geleden dat ik dat gemaakt heb. Wanneer je een keer tiramisu met speculaas hebt gegeten wil je echt niets anders meer. Dit moet elke tiramisu-fan zeker eens testen!

Tiramisu is een Italiaans dessert, letterlijke vertaling: “Trek mij omhoog”… Vrije vertaling: “Maak me blij.” Maak daarom snel iedereen blij met een portie van deze lekkernij!

Voor 4 à 6 personen

500g mascarpone
Speculaas
4 eieren
100 g suiker
cacaopoeder
tasje sterke koffie
scheutje amaretto (naar smaak)

  • test
  • Zet een tasje straffe koffie en laat afkoelen
  • Voeg een scheut(je) amaretto toe aan de koffie
  • Klop het eigeel met de suiker tot je een bleke egale massa krijgt
  • Meng nu de mascarpone onder het mengsel van eigeel en suiker
  • Nu is het tijd om het eiwit stijf te kloppen. Je hebt een stevige, luchtige massa nodig. Gebruik hiervoor de garde van je keukenmachine of mixer
  • Meng het eiwit voorzichtig (met een spatel of lepel) onder de mascarpone
  • Dompel de speculaas in de koffie
  • Schik een laagje speculaas in je schaal of in het potje waarin je de tiramisu wil serveren
  • Spatel een laag tiramisumengsel op de speculaas
  • Schik hierop een tweede laag koekjes
  • Spatel een tweede laag tiramisumengsel op de koekjes en strijk glad
  • Laat de tiramisu enkele uren opstijven in de koelkast
  • Strooi net voor het serveren wat cacaopoeder over de tiramisu

 

7 Comments On This Topic
  1. Els
    on Mar 17th at 9:33 pm

    Lekker! Heb de koekjes niet in koffie gedoopt, maar in melk met amaretto. En ik heb wat speculaaskruiden aan het mascarponemengsel toegevoegd.

    Reply
  2. Els
    on Mar 17th at 9:33 pm

    Ah ja, en bovenop cacaopoeder gestrooid ipv speculaas.

    Reply
  3. Annelies
    on Jun 20th at 4:16 pm

    Heeeerlijk!!

    Reply
    • Annelies
      on Aug 18th at 10:05 pm

      Echt een toppertje! Nog maar pas ontdekt maar al erg veel gemaakt ondertussen. Wordt hier erg graag gegeten, thanks :)

      Reply
      • Cook Amyl
        on Aug 28th at 10:22 pm

        Superfijn om te lezen Annelies! Hopelijk mag ik je nog veel dingen doen ontdekken met mijn blog! #happyfoodie

        Reply

  4. […] is je favoriete cookamealtje? Hier moet ik niet lang over nadenken: Tiramisu met speculaas. Omdat hij zoveel lekkerder is dan de klassieke versie met […]

    Reply
  5. Cookameal:Tiramimousse - Cookameal
    on Apr 4th at 9:27 am

    […] oooh, en voor wie het liever lekker klassiek heeft is er ook de ‘gewone’ tiramisu, uiteraard met cookamealtwist: Tiramisu met speculaas […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>