witte chocoladebavarois met advocaatsaus

witte chocoladebavarois met advocaatsaus

Toen we pas gingen samenwonen – ondertussen al meer dan 9 jaar geleden –  was ik echt een groentje in de keuken. Aardappels schillen, vlees bakken en een lekkere spaghettisaus maken … dat moet het zo wat zijn denk ik. Meer en meer begon ik recepten op te zoeken, in kookboeken te snuffelen en te experimenteren in de keuken. Ik vond het hoe langer hoe leuker om een lekkere maaltijd te serveren (met m’n eigen kookblog als gevolg, hihi).

Dit heerlijke dessert is al jaren een favoriet in huis. Ik maak het geregeld klaar, voor onszelf en voor bezoek. Iedereen is er gek op. Superzachte zoete mousse van witte chocolade met een sausje van advocaat… MMMMMmmmm alsof “er een engeltje op je tong piest”! Voor mijn taak als Miss Mousse (zie: the sweet 6 – Tiense suiker) fotografeerde ik deze lekkernij opnieuw… en nu is het aan jullie om er van te genieten!

Witte chocoladebavarois voor 6 personen

200g witte chocolade
375g slagroom
75g suiker
2 eieren
1 eierdooier
2 blaadjes gelatine
50 ml amaretto*
100 ml zure room
2 el cassonade (“kinnekessuiker”)
100 ml advocaat

  • test
  • Smelt de chocolade
  • Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water
  • Klop de slagroom lobbig (dikvloeibaar) met behulp van de ballongarde van je keukenmachine of mixer
  • Zet de slagroom apart
  • Klop nu de eieren, de eierdooier en de suiker op tot een wit en romig mengsel
  • Verwarm de amaretto en los hier de uitgeknepen gelatine in op
  • Klop dit al roerend door het eimengsel
  • Schep de chocolade en slagroom door dit mengsel
  • Verdeel over 6 dessertglazen
  • Laat opstijven in de koelkast (+- 1.5u)
  • 
Voor de saus meng je de zure room met de suiker en advocaat
  • Serveer de witte chocoladebavarois met een lepel advocaatsaus en geschaafde witte chocolade

Tip: garneer met rood fruit, extra mooi en extra lekker!

wittechocoladebavarois2

 

*Wil je geen drank gebruiken? Vervang de amaretto dan gewoon door water

6 Comments On This Topic
  1. Sarah
    on Jul 8th at 12:06 am

    Jeetje een glas gevuld met een geluk! Ik word er al blij van om er over te lezen, laat staan zelf te eten. Ik ga dit heel snel proberen te maken!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 8th at 4:49 pm

      Wat een fijne comment, ik ben benieuwd naar het resultaat!

      Reply
  2. Maxime
    on Nov 4th at 12:53 pm

    Dit ziet er echt te lekker uit! Ga ik toch ook eens proberen (op een dag) 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 5th at 7:47 pm

      Hihi, keep me posted!

      Reply
  3. Lut Velghe
    on Mar 12th at 9:10 pm

    Hello Amylia,

    Ik bakte jouw magische chocoladecake. Super en ongelooflijk, magisch, in 3 lagen (Deze week van 8 maart). Ik gebruikte geen 250gr maar wel 200gr suiker, is voldoende.
    Laat de receptjes maar komen!
    Gr
    Lut

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 12th at 10:08 pm

      Hoi Lut, superleuk om te lezen dat de taart in de smaak viel! Ik post het receptje deze week ook op cookameal.be, voor diegenen die het gemist hebben 😉
      Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren! Liefs, Amylia

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>