Worteltaart

Worteltaart

Wat is het eerste waaraan je denkt als je denkt aan worteltjestaart? Juist. Een mopje!

Er was eens een konijntje die ging naar de bakker. Hij vroeg aan de bakker: “Bakker, heeft u ook worteltjestaart?”. “Nee, dat heb ik niet.”  reageerde de bakker. 

De volgende dag ging het konijntje weer naar de bakker en vroeg weer “Heeft u worteltjestaart?”
Bakker: “Nee sorry, dat heb ik niet”

De dag nadien staat het konijntje weer in de bakker. “Bakker heeft u vandaag misschien wel worteltjestaart?”. Weer moet de bakker antwoorden dat hij geen worteltjestaart heeft.

De volgende ochtend bakt de bakker speciaal oor het konijn een hele grote worteltaart. En ja hoor, de olgende dag staat het konijn in de bakkerij en vraagt “Heeft u worteltjestaart?” 
 “Ja dat heb ik!” zegt de bakker heel blij. Waarop het konijn zegt: “Vies hé!?”

Wel, het konijn heeft ongelijk! Worteltaart is helemaal niet vies!

200g fijngeraspte wortels
250g zelfrijzende bloem
150 g boter
175 g rietsuiker
1 tl kaneelpoeder
2 eieren
Sap van 1 limoen
Snufje zout
Optie: gehakte walnoten

Frosting:
250g mascarpone
20g kristalsuiker
100 ml room
optie: zeste van limoen

  • test
  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Rasp de wortels (een makkie als je een Food Processor hebt!)
  • Meng de wortels met het limoensap en eventueel met de fijngehakte walnoten
  • Zeeg de bloem en de suiker af en doe ze in een mengkom
  • Voeg kaneel en zout toe
  • Meng nu de eieren, de boter en het wortelmengsel onder de bloem
  • Beboter een ronde bakvorm en bestrooi met bloem
  • Giet het beslag in de bakvorm
  • Bak 40 minuten
  • Laat de cake afkoelen versier met de frosting

 
Worteltaartnaked
Frosting:

  • test
  • Meng suiker en mascarpone
  • Klop samen met de room op tot een glad en stevig mengsel
  • Geef de frosting een frisse toets door er zeste van limoen onder te mengen
  • Doe de frosting in een spuitzak en versier de taart

 
Worteltaart

7 Comments On This Topic
  1. Annelies
    on Jun 15th at 11:06 am

    Mmmm, heerlijk recept! Ik moet er volgende keer wel opletten men bakvorm onderaan beter in te boteren :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 15th at 1:55 pm

      Joepie! Oh en inboteren, als dat het enige minpuntje was: GOOD JOB! xxx

      Reply
  2. Caroline
    on Mar 12th at 9:09 am

    Verrukkelijk receptje! Annelies had me verteld van jouw blog, leuke tip! Ik denk dat ik nog wel een paar receptjes ga uitproberen 😉 x

    Reply
  3. Caroline
    on Mar 12th at 9:11 am

    Verrukkelijk receptje! Annelies had me verteld van jouw blog, leuke tip! Ik denk dat ik nog wel een paar receptjes ga uitproberen 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 12th at 10:04 pm

      Oh wat fijn! Blij dat je wat leuke receptjes gevonden hebt om te testen! Keep me posted 😉

      Reply
  4. Lisa
    on Apr 18th at 10:12 am

    Hey Amylia!

    Die cake ziet er echt super lekker uit!! Zou je de cake ook met soya-boter kunnen maken (ben lactose-intolerant)? En kan de suiker ook bijvoorbeeld door stevia vervangen worden?

    groetjes,

    lisa xxx

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 19th at 11:46 am

      Hoi Lisa! Ik heb het zelf nog niet getest maar ik ben er heel zeker van dat je de nodige aanpassingen zal kunnen doen!
      Ik duim dat het lukt!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>