Chiapudding met bloedappelsien

Chiapudding met bloedappelsien

Januari tot maart is het de periode van de bloedappelsienen. BLOEDappelsien? Jep. Maar maak je geen zorgen, dat heeft niets te maken met dokters of vampieren. De bloedappelsien dankt zijn naam aan het feit dat het vruchtvlees rood is en de vrucht daardoor wel lijkt te bloeden als je hem doormidden snijdt. Deze dramatische citrusvrucht kan je kopen van januari tot maart. De bloedappelsien heeft een ietwat zoetzure smaak, iets minder zoet dan zijn hele bekende grote broer de ‘gewone’ sinaasappel.

Deze chiapudding met bloedappelsien is een lekker gezond ontbijtje (of tussendoortje!). En dit recept bevat bovendien niet alleen weinig calorieën maar vooral ook veel vitaminen en vezels. Het zijn die vezels die er voor zorgen dat je een ‘vol gevoel krijgt’ en je dus niet, zoals bijvoorbeeld een witte boterham, na vijf minuten al terug honger hebt!

Tip: Is het seizoen van de bloedappelsien voorbij? Dan maak je dit lekkere ontbijtje toch gewoon met een ‘gewone’ sinaasappel? Ook lekker!

Chiapudding met bloedappelsien
(2 personen)

150 ml cashewmelk (of amandelmelk)
1 bloedappelsien
1 cm (of meer) verse gember
20 g havermout
3 el chiazaad

Psssssssst… Voor mij is deze chiapudding zoet genoeg zo. Maar voeg gerust naar smaak een beetje honing of agavesiroop toe!

IMG_1633Aan de slag met mijn Braun Multiquick 7
Beste mixer ever!
  • test
  • Pel de bloedappelsien
  • Doe de bloedappelsien samen met de cashewmelk, gember en havermout in je blenden of food processor
  • Mix tot een gladde massa
  • Meng de chiazaadjes al roerend onder dit mengsel
  • Verdeel over twee kommetjes en laat minstens 2u opstijven in de koelkast

 

Serveer met yoghurt, stukjes bloedappelsien, granola, …

 


Jullie hebben inmiddels al door dat ik gek ben op ontbijten, zowel gezond als heerlijk decadent. Ik ben best wel benieuwd naar jullie favoriete ontbijtjes!

En natuurlijk… test je een cookamealtje uit dan zie ik heeeeeel graag
een foto met #cookameal @cookameal verschijnen.

 

IMG_1678

 

x

Amylia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>