Ei-taartjes

Ei-taartjes

Voor een ontbijt of brunch tijdens het weekend doe ik met plezier een beetje extra moeite. Een tafel vol lekkers, versgeperst appelsiensap, cappucino en nog veel meer. Ja hoor, gaan ontbijten of vrienden uitnodigen bij ons thuis…. I love it! En ik ga er van uit dat heel wat van mijn lieve lezers en volgers ook wel kunnen genieten van uitgebreid tafelen zo op een zondag iets voor de middag. Ik ben er dan ook bijna zeker van dat deze prachtige ei-taartjes in de smaak zullen vallen.

Voor wie komend weekend vrienden en familie laat aanschuiven… met deze originele eitjes maak je gegarandeerd indruk! En hé, je hoeft niet te verklappen dat deze heerlijke hartige taartjes zo makkelijk te bereiden zijn hé… It will be our little secret. (Tot ze natuurlijk/hopelijk zelf ook komen rondneuzen op mijn blog, haha!)

Ei-taartjes voor 4 personen

1 rol bladerdeeg
4 eieren

Dit heerlijke cookamealje kan je zonder al te veel moeite ook nog eens geweldig pimpen! Serveer er een stukje gebakken spek bij bijvoorbeeld. Of maak de taartvormpjes iets groter en voeg snippers gerookte zalm toe. En ooooh, ook avocado past hier heerlijk bij! Vul verder gerust je bakplaat aan met enkele, met olijfolie besprenkelde, kerstomaatjes die dan even kunnen roosteren.

De finishing touch: een snuifje grof zeezout, een draai peper van de molen en voor de liefhebbers een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

  • test
  • Verwarm je oven op voor 200°C.
  • Steek het bladerdeeg uit met een grote ronde uitsteker, zodat je bladerdeeg cirkels krijgt. Heb je geen uitsteker? Dan volstaat een rond glas ook.
  • Schik de bladerdeegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Steek vervolgens een kleiner rondje uit de cirkel, maar druk niet helemaal door.
  • Prik de binnenste cirkels in met een vork, zo zal de bodem niet omhoog komen tijdens het bakken.
  • Bak de bladerdeegcirkels 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven en breek boven elk taartje in het midden een ei. Voeg op dit moment ook de eventuele extra garnituur toe.
  • Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  • Haal de taartjes uit de oven, kruid met peper en zout en serveer.

 

eitaartjes

Genieten
Genieten
Genieten

x

Amylia

3 Comments On This Topic
  1. Marjolein Van Laere
    on Apr 13th at 1:46 pm

    Mmmmm… dit ziet er echt heerlijk uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 13th at 3:24 pm

      Bedankt! Ik zou zeggen: uittesten!

      Reply
  2. Lianne
    on Apr 14th at 12:30 am

    Oh dat ziet er goed uit en lekker gemakkelijk! Tenminste zo zirt het eruit. Lijkt me heerlijk met stukjes spek erin en wat tomaatjes.

    Reply

Leave a Reply to Cook Amyl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>