Gevulde brioche broodjes #bonappetitbe

Gevulde brioche broodjes #bonappetitbe

#bonappetitbe

De eindsprint voor de feestdagen is nu écht gestart. En bij feestelijke dagen, met heel wat feestelijke diners, mag er toch ook eens van een feestelijke brunch genoten worden? Natuurlijk!

Vorige week zondag ging ik aan de slag met een hele reeks Franse streekproducten. En ik stond dit keer niet alleen in de keuken! Weet je nog, die wedstrijd waar je even geleden dankzij ‘French food and beverages‘ een culinair weekendje Parijs mee kon winnen? Wel de winnares van die wedstrijd, Naomi, kwam mij voor de gelegenheid assisteren! Leuk hé?!

Benieuwd hoe dat er aan toe ging? Check de video!

 

youtube

Op onze feestelijke Franse brunchtafel:

 

brunch-4
brunch-1
brunch-2
brunch-3

 

Gevulde brioche broodjes

Voor 4 personen:

4 briochebroodjes (vraag ernaar bij je favoriete bakker, net zoals ik dat deed!)
120 g foie gras (Geen liefhebber? kies dan voor faux-gras of laat dit ingrediënt achterwege)
Snuifje sel de guérande
Piment d’espelette

  • test
  • Verwarm je oven op 180°C
  • Snij het ‘hoedje’ van de briochebroodjes en druk de binnenkant aan met ene lepel, zodat je een kommetje krijgt
  • Verdeel de foie gras over de brioches
  • Breek de eitjes voorzichtig en laat ze in de brioches glijden
  • Zet het hoedje er terug op
  • Bak de brioches 15 à 20 minuten in de oven
  • Haal uit de oven, kruid met zout en Piment d’espelette en serveer

 

Geniet er van!

x

Amylia

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 ————————————————————————————–

 

12 Comments On This Topic
  1. Tamara
    on Dec 23rd at 12:52 pm

    Ziet er heerlijk uit zou dit weleens willen proberen te maken en hopelijk net zo lekker smaakt

    Reply
  2. Vera
    on Dec 23rd at 1:07 pm

    Klinkt allemaal wel heel lekker! Ga het zeker zelf proberen

    Reply
  3. Fleur
    on Dec 23rd at 4:27 pm

    Wat een lekker hapje! Ideaal voor de komende feestdagen.

    Reply
  4. nicole orriens
    on Dec 23rd at 5:15 pm

    Ik ben onder de indruk van die brioche. Wat ziet dat er grappig uit zeg!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 24th at 1:32 pm

      Eens testen hé Nicole 😉

      Reply
  5. Girls-Things
    on Dec 23rd at 5:33 pm

    Mmmhh lekker lekker. Die broodjes zien er ook nog leuk uit zo.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 24th at 1:32 pm

      Thanks! Ik vond ze ook schattig :-)

      Reply
  6. Tania
    on Dec 23rd at 7:23 pm

    Ze zien er alvast heel lekker uit. Zou ze zelf zonder de foie gras maken denk ik

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 24th at 1:32 pm

      Tania, kan pérfect! Je kan aanvullen naar keuze hé, stukjes (zongedroogde) tomaat, zalm, ham,…

      Reply
  7. Karen - Dressing in labels
    on Dec 24th at 4:04 pm

    hmmm ik ga dit ook eens proberen maar dan zonder de foie gras!

    Reply
  8. Verena
    on Dec 24th at 4:11 pm

    Oeee hoe lekker! Ik wil dit zeker een keertje maken :)

    Reply
  9. Mieke | mieksmind
    on Dec 24th at 11:20 pm

    ziet er echt heel leuk uit en daarnaast lijkt het me ook lekker

    Reply

Leave a Reply to Karen - Dressing in labels Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>