Healthy yummie appel-kipsalade

Healthy yummie appel-kipsalade

Leuk! Er zat weer een uitdagende foodblogger-challenge in mijn mailbox! De opdracht: “Ontwikkel een recept met producten die je bij Delhaize vindt met als thema appel. Of je nu wil gaan voor een hartig gerecht, een zoete hap, een gezonde snack, een smoothie of zelfs een dessert: alle variaties zijn mogelijk. Haal je kookboeken boven, ga snel aan de slag én laat het creatieve kookbeest in je los. Let op: Gebruik producten met respect voor de seizoenen.

De winnaar van deze challenge zal, met zijn/haar recept, verschijnen in het Delhaize nummer van oktober… Oktober… Herfst dus? Net wanneer het lente is? Nét wanneer die eerste zonnestraaltjes er zijn? Pfiiiiiiieuw…

Healthy & Yummie

Ik ging aan het denken. Een recept met appel in de hoofdrol dat je ook in de herfst kan eten. Bovendien moest het een echt cookamealtje zijn en dus ook makkelijk te bereiden én heel lekker. Een gerechtje dat je (hopelijk in oktober) in Delhaize magazine ziet staan en dan denkt: “MMMMMMmmm, ik heb alle ingrediënten in huis, dat ga ik klaarmaken!”.

En dat werd dus deze Healthy yummie appel-kip salade. Appel in de hoofdrol, met als tegenspeler kip. Een heerlijk broodbeleg zonder schuldgevoel achteraf, gezond én lekker. Want op healthy & yummie gerechtjes staat geen seizoen, toch?

Appel – kipsalade

(voor 4 personen)

1/2 krokante rode appel (bijvoorbeeld een Jazz appel)
1 kipfilet 
1 potje Griekse yoghurt (125g)
1 el citroensap
1/4 tl lookpoeder
peper en zout
1 el murta bessen (optioneel) *

  • test
  • Pocheer de kipfilet. Hoe doe je dat?
    Spoel de kipfilets onder koud water. Zet de kipfilet vervolgens op het vuur in een pannetje koud water. Breng het water nu aan de kook. Draai het vuur zachter vanaf het water kookt. Laat de kip nu zo’n 8 minuutjes pruttelen. haal de pan van het vuur en laat de kip er in. Haal de kip er na 8 minuten uit, de filet is nu sappig en precies goed.
  • Snij de kipfilet in fijne stukjes
  • Snij de appel in blokjes
  • Meng alle ingrediënten voor de salade
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Werk af met een draai peper van de molen en enkele blaadjes rucola

 

Lente, zomer, herfst of winter. Geloof mij, wanneer je deze salade een keer
geproefd hebt maak je hem opnieuw en opnieuw!
Benieuwd wat jullie er van zullen vinden!

—————————————————————————————————–

* Murta bessen zijn écht superfood. Supergezond en superlekker! Nieuw in het gamma van Delhaize en zeker de moeite om te ontdekken! Meer info? Klik hier.

 

Ps: En nu duimen maar! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>