Lichte eiersalade

Lichte eiersalade

Dit weekend was er eentje van koken en bloggen… en bloggen en koken!(en stiekem ook van dansen!) Zomerse gerechtjes à volonté… al waren de weergoden het daar niet helemaal mee eens. Ik wou jullie tussendoor al even nieuwsgierig maken met enkele foto’s op social media en dat is blijkbaar erg goed gelukt. Heel wat mensen stuurden een berichtje om te vragen wanneer de eiersalade online zou komen of om te melden dat ze hem niet konden vinden op de website. Wel, speciaal voor jullie: vanmiddag getest, nu al online!

instagram

Zoals je zal zien is het een ongelooflijk makkelijk recept. het is klaar op een kwartiertje en je hebt er niets speciaals voor nodig! Bovendien is dit boterhambeleg een pak gezonder dan die van uit de supermarkt!

Bye bye overload aan mayonaise, deze eiersalade wordt je nieuwe favoriet!

 

4 eieren
80 g griekse yoghurt
1 el verse dille, fijngehakt
1 el verse bladpeterselie, fijngehakt
Peper van de molen
Zout

  • test
  • Laat in een steelpan water aan de kook komen
  • Leg de eieren voorzichtig in het kokende water
  • Laat 8 minuten koken
  • Giet de eieren af en spoel ze onder koud water
  • Pel de eieren
  • Hak de eieren met behulp van de hakmolen van je mixer fijn of snij in hele fijne stukjes met een mes
  • Meng nu de griekse yoghurt en de kruiden onder de eieren
  • Proef en kruid bij met peper en zout

 

Wil je ook op de hoogte blijven van mijn nieuwste keukenexperimenten?
Volg cookameal dan via twitter, instagram en facebook!

Prachtige schaaltje (het lijkt wel een beetje een grote eierenschaal hé?) van Serax, info op www.serax.be

5 Comments On This Topic
  1. Charlotte
    on May 31st at 9:14 pm

    Ik ben niet zo’n fan van de zure smaak van Griekse yoghurt. Zou dit ook smaken met gewone yoghurt? :-/

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 2nd at 7:37 am

      Hey Charlotte? Je proeft echt niets van die Griekse yoghurt! Bovendien is die normaal wel zachter van smaak dan gewone yoghurt… Eens testen!

      Reply
  2. Dorien | Luxedy
    on Jun 4th at 2:51 pm

    Ik heb hem vandaag gemaakt. Ik heb er ook nog wat bieslook bijgedaan. Heerlijk! Je proeft die yoghurt eigenlijk helemaal niet zo! Bye bye mayo!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 5th at 10:05 pm

      Jippie! Een geslaagd cookamealtje dan? 😉

      Reply

  3. […] klaar op 5 minuten! – Recept – Deze eiersalade met Griekse yoghurt in plaats van mayanaise is een schot in de roos! Leuke […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>