Ontbijt met verse vijgen

Ontbijt met verse vijgen

Een portie yoghurt met een paar simpele toppings vormen een gezond, snel en lekker ontbijt. Wat dacht je van noten en seizoensfruit? Laat het nu nét nog een topmaand zijn voor verse vijgen!

Drie handige vijgen-weetjes:

  • test
  • Je kan deze lekkere vruchten gewoon met schil eten.
  • Verse vijgen bewaar je best in de koelkast.
  • Vijgen worden rijp geplukt, daardoor zijn ze maximaal twee à 3 dagen houdbaar.

 

De combinatie warm-koud, de zoete vijgen en de krokante hazelnoten…. Dit heerlijk ontbijt met verse vijgen is een fantastische manier om je dag te beginnen! Ontbijten is belangrijk, lekker en gezond ontbijten des te meer!

Voor een stevig ontbijt met verse vijgen (1p)

 

Je kan dit recept naar smaakt helemaal aanpassen. Heb je liever pistachenoten of walnoten dan de hazelnoten die ik gebruikte? Of ben je niet gek op kaneel en verkies je geraspte kokos?

mespunt boter
2 grote verse vijgen
1 el water
1 tl honing
1 tl boter
snuifje kaneel
125 g (1 potje) Griekse yoghurt
10tal hazelnoten
1 tl chiazaad

  • test
  • Verwarm de boter in een pan
  • Snij de vijgen in partjes
  • Voeg vijgen, water, honing en kaneel samen in de pan
  • Roer even om en laat 2 minuten sudderen
  • Haal van het vuur
  • Hak de hazelnoten in grove stukken
  • Doe de Griekse yoghurt in een kommetje
  • Verdeel de vijgen-topping over de de Griekse yoghurt
  • Bestrooi met de stukjes hazelnoot en de theelepel chiazaad

 

Have a nice day!

x

Amylia

——————————————————-

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

Prachtig servies dankzij Serax

11 Comments On This Topic
  1. Fleur
    on Oct 17th at 8:21 am

    Wij hadden vroeger een hele grote vijgenboom in de tuin. Ik wist nooit zo goed wat te doen met de vijgen, maar dit ontbijt ziet er heerlijk uit

    Reply
  2. Jamey
    on Oct 17th at 8:23 am

    Dat ziet er behoorlijk lekker uit zeg. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit vijgen gegeten maar ben nu wel benieuwd geworden!

    Reply
  3. Cassandra
    on Oct 17th at 8:25 am

    Mijn oudere hebben een vijgenboom, zal hun eens vragen er een paar te bewaren voor dit recept

    Reply
  4. Amy
    on Oct 17th at 8:57 am

    Wat een origineel en lekker idee! Zelf hou ik enorm veel van vijgen dus ik ga dit receptje zeker eens een kans geven.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 20th at 12:08 pm

      doen! Ik ben benieuwd hoe het zal smaken!

      Reply
  5. mieke | mieksmind
    on Oct 17th at 10:49 am

    ziet er goed uit zeg, ik heb eigenlijk nog nooit vijg gegeten

    Reply
  6. Renata
    on Oct 17th at 12:17 pm

    Dat lijkt me wel een lekkere combinatie – ben alvast een fan van de ingredienten :)

    Reply
  7. Manon
    on Oct 17th at 1:08 pm

    Ik heb nog nooit vijgen gegeten, maar ik vind dit er wel erg lekker uitzien

    Reply
  8. MC Kleuver
    on Oct 17th at 6:32 pm

    Wat eerug! Sommige ingrediënten heb ik nooit gehad. Denk hierbij aan de vijgen en de chiazaad.

    Reply
  9. Melissa
    on Oct 17th at 10:59 pm

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou echt van vijgen maar vind het vaak moeilijk de juiste er uit te kiezen. :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 20th at 12:07 pm

      Is altijd ook een beetje geluk hebben (zoals bij avocado!)

      Reply

Leave a Reply to Cook Amyl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>