Ontbijtwafels

Ontbijtwafels

#sayitwithbreakfast

Zelf vind ik het heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen. Op de trein bijvoorbeeld, waar ik na ondertussen twee jaar pendelen drie topvriendinnen aan te danken heb, op feestjes of gewoon via via. Zo was het dus ook op het vrijgezellenfeest van mijn jeugd- en hartsvriendin Laura.

Op weg naar Parijs, de locatie van dit onvergetelijke vrijgezellenfeest, ging het al snel over Cookameal en over héél veel lekker eten. Lidia die achter het stuur zat raakte helemaal verlekkerd op de foto van de ontbijtwafels die haar toonde. (#sorrynotsorry) Toen ze op zondagavond tijdens onze terugreis terug over deze lekkernij begon – zie: ze er niet over kon stoppen – beloofde ik haar dan ook en uitnodiging voor dit feestontbijt.

Zo gezegd, zo gedaan. En dus kwam deze vrolijke madam, inclusief top hubby en veel te schattige dochter, bij ons ontbijten. Het was super gezellig, voor herhaling vatbaar én… haar blik sprak gelukkig ook boekdelen: deze ontbijtwafels zijn écht zo lekker als ze er uit zien!

#sayitwithbreakfast – food brings people together. En met dit ontbijt ontbijtje wou ik dan ook zeggen: Lidia, you rock! Blij je beter te leren en kennen en laten we nog veel vaker samen wafels eten!

Ontbijtwafels

Voor 4 personen (+- 8 wafels, hangt een beetje af van je wafelijzer)

2 eieren
300 ml melk
225 g bloem
1 g zout
100g boter
5g bakpoeder

  • test
  • Zeef bloem, bakpoeder en zout samen en meng deze ingrediënten
  • Voeg al kloppend de eieren en de melk toe
  • Meng ook de gesmolten boter onder het beslag
  • Verwarm je wafelijzer
  • Zorg dat het wafelijzer heet is
  • Bak de wafels mooi goudbruin in ongeveer 4 minuten

 

Het leuke aan dit recept is dat je hier heel veel kanten mee uit kan!
Een paar leuke ideetjes:

Zout: Ik serveer ze het liefst met avocado, een gepocheerd eitje en een klein beetje fleur de sel. Maar ook een stukje spek kan je hier prima bij serveren. Maar met dit basis beslag kan je ook nog eens enorm veel variaties bedenken! Voeg bijvoorbeeld eens een beetje kaas toe, lekkkkkkker!

Zoet: Voor de zoetebekjes aan tafel serveer je deze wafels gewoon met zoete toppings. Enkele ideetjes om je te inspireren: Chocolade en aardbeien, pindakaas en banaan of gewoon een laagje poedersuiker.

collagewafels

 

Koffietje erbij

Een must bij het ontbijt: een lekker bijpassend kopje koffie. Sommigen willen na het ontwaken nog even verder dromen, anderen hebben behoefte aan een kopje energie. De een heeft liever een espresso of een lungo, anderen kiezen voor cappuccino of latte. Voor mij gaan koffie en ontbijt alvast onlosmakelijk samen.

Nico to know: Dit wafelrecept werd uitgekozen om mee de nieuwe campagne van Nespresso te sieren. Dat is dubbel fun! Hoezo? Wel, niet alleen zullen héél veel mensen het recept voor deze lekkere ontbijtwafels voorbij zien komen … de koffie experte van Nespresso zocht de perfecte koffies uit om bij dit cookamealtje te serveren. Dat zijn geworden: de Capricccio of Fortissio Lungo of de Ristretto Latte machiato. Meer over het perfecte kopje koffie lees je op www.nespresso.com.

nespresso

Benieuwd of jullie ook zo gek zullen zijn op deze wafels!
Tag je foto’s met @cookameal en make me happy!

x

Amylia

 

ps: Ontbijtwafels at ik voor het eerst in onze favoriete stad Barcelona. Mijn man was er helemaal gek op en dus ging ik thuis aan de slag tot ik de perfecte ontbijtwafels gemaakt had. Er gingen heel wat pogingen aan vooraf… Maar tadaaaaa dit zijn ze dus!

41 Comments On This Topic
  1. Sandra
    on Mar 4th at 11:47 pm

    Wat grappig, dit was ook mijn favoriete ontbijtadres toen ik in Barcelona was! Goddelijke ontbijtjes hadden ze daar… Dit ziet er fantastisch uit zeg!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 5th at 11:03 am

      Heel leuk adresje, maar er zijn er nog zo vele. Barcelona is echt een top stad, can’t wait to go back!

      Reply
  2. RS
    on Mar 7th at 11:43 pm

    Suiker moet niet voor bij de ingrediënten maar bij de bereiding wel. Lijkt mij dat er voor hartig geen suiker in moet en dat het een tikfout betreft?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 7th at 11:45 pm

      Bedankt voor je oplettendheid! Ik heb het aangepast!

      Reply
  3. Mano
    on Oct 7th at 12:02 pm

    Oh dit is wel heel erg lekker. Ik heb dit eigenlijk nog nooit als ontbijt op, maar wel als lekkernij met voorbeeld kersen of aardbeien.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 7th at 4:26 pm

      Oooh natuurlijk, als vieruurtje zijn ze ook ideaaaaal!

      Reply
  4. nicole orriens
    on Oct 7th at 12:06 pm

    Ze klinken heerlijk! Ik ontbijt zelf wel altijd, maar heel eenvoudig met een boterham.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 7th at 4:26 pm

      Hier tijdens de week ook gewoon een snel ontbijtje, maar in het weekend mag het al eens wat meer zijn…!

      Reply
  5. Lidia ❤
    on Oct 7th at 12:17 pm

    WOFFELS=LIFE ❤️
    Amylia – jouw wafels zijn echt de aller aller aller lekkerste en ik betrap mezelf er nog regelmatig op dat ik er van dagdroom ❤

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 7th at 4:25 pm

      #topwijf

      Reply
  6. Tania
    on Oct 7th at 1:19 pm

    Ik denk dat ik dit receptje eens aan mijn vriend ga laten zien als hint hahaha

    Reply
  7. Els
    on Oct 7th at 1:29 pm

    Klinkt goed: wafels als ontbijt.
    Hier hebben s morgens al wel eens havermoutwafels op het menu gestaan, valt hier dan ook wel in de smaak! 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 7th at 4:25 pm

      mmmm, havermoutwafels… kan ook niet slecht zijn!

      Reply
  8. Renata
    on Oct 7th at 1:42 pm

    Wat leuk voor jou dat je receptjes voor de nieuwe campagne werden gekozen – proficiat :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 7th at 4:24 pm

      Thanks, lief van je!

      Reply
  9. Madelon
    on Oct 7th at 9:17 pm

    Ziet er heerlijk uit zeg! Ik ontbijt eigenlijk altijd met brood maar dit is ook wel eens lekker!!

    Reply
  10. Heleen
    on Oct 7th at 9:20 pm

    Lekker! En weer prachtige foto’s :-) Welk wafelijzer heb jij trouwens? Ik heb een keertje een budget ijzer gekocht, maar daar bleef alles aan vastplakken.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:29 pm

      Thanks! Ik heb sinds kort een tefal wafelijzer, echt een top toestel!

      Reply
  11. Fleur
    on Oct 8th at 9:06 am

    Heerlijke wafel! Nooit bedacht om er iets hartigs op te doen ipv poedersuiker of vanille ijs met kersen

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:27 pm

      bij deze… uittesten hé 😉

      Reply
  12. Eke
    on Oct 8th at 11:16 am

    Ik zit nog vol van mijn ontbijtje van zojuist, maar dit gaat er echt wel in. Die hartige variant! Ik zou bijna naar de winkel rennen om een wafelijzer aan te schaffen!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:27 pm

      hahaha, why not? En anders op je kerstlijstje zetten?

      Reply
  13. Eva
    on Oct 8th at 3:02 pm

    Ik heb laatst ook wafels gemaakt toen ik erachter kwam dat we thuis een wafelijzer (voor wafels in de vorm van een hartje, haha) hadden. Zo lekker! Zelf doe ik er kaneel en suiker op, maar aardbeien en chocola is ook een goed idee!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:27 pm

      oooh een hartjes ijzer, zalig :-)

      Reply
  14. Linda | travellersoftheworld
    on Oct 8th at 3:27 pm

    Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ik zou dit als lunch wel eens keer willen proberen, ik ben namelijk niet zo’n hele uitgebreide ontbijter

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:27 pm

      doen doen doen! 😉

      Reply
  15. Diana
    on Oct 8th at 3:55 pm

    Heel af en toe eet ik een wafel als ontbijt met dan bv lekkere aardbeien erop. Deze variant ziet er ook erg lekker uit.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:26 pm

      Ooh met aardbeien ook niet slecht natuurlijk :-)

      Reply
  16. Kim
    on Oct 8th at 4:56 pm

    Lijkt me lekker! Gaan we uitproberen

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:26 pm

      Laat me weten of het gesmaakt heeft hé 😉

      Reply
  17. Ilona
    on Oct 8th at 10:14 pm

    Ze zien er echt lekker uit! En zo fijn dat je eten je eigenlijk dichter bij de mensen brengt 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:26 pm

      Vind ik ook, en het is echt zo hé… food brings people together!

      Reply
  18. Tessa | Daily Inception
    on Oct 8th at 10:16 pm

    Prachtige foto’s! Helaas geen glutenvolle wafels voor mij

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:26 pm

      ooooh maar dat is toch makkelijk op te lossen hé!

      Reply
  19. KAMILA
    on Oct 9th at 2:52 pm

    Aqui no Brasil comemos algo parecido com essa sua receita, chama Panquecas. Colocamos recheios e enrolamos, fica muito bom.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 9th at 9:25 pm

      Very curious, do you have a recipe of these filled pancakes?

      Reply
  20. Dhini
    on Oct 10th at 10:18 am

    Oh lekker zo`n ontbijt i.p.v. gewone broodjes

    Reply
  21. Daphne
    on Oct 10th at 5:49 pm

    Mmmm heerlijk!

    Reply
  22. Chantal
    on Oct 12th at 8:44 am

    Wat een heerlijk ontbijtje zeg! Ik heb een keertje zoiets besteld bij een restaurantje genaamd Teds in Utrecht. Zo heerlijk.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 12th at 1:50 pm

      Super, en nu kan je het dus ook zelf klaarmaken!

      Reply
  23. nicole orriens
    on Oct 15th at 10:50 am

    Wat een lekker ontbijt! Het lijkt me alleen zoveel werk om ‘s ochtends wafels te moeten maken.

    Reply

Leave a Reply to KAMILA Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>