Verloren brood met banaan en esdoornsiroop

Verloren brood met banaan en esdoornsiroop

♪ ♬  Zondag, zondag, vandaag blijf ik de hele dag dicht bij je … ♪ ♬

Yes, het is weer bijna weekend. En toegeven… ik kijk altijd uit naar zondag!

Want op zondag proberen we niet (te veel) te werken. Want ja, tijdens de week werken we af en toe wel eens tot in de late uurtjes… Vaak kom ik thuis van mijn full time job, maak ik eten klaar (vaak komt daar ook nog wat fotografiewerk aan te pas) en kruip ik na het eten achter mijn laptop om nieuwe post uit te werken en mijn mails te beantwoorden.

En op zondag zitten we uitgebreid aan de ontbijttafel en verwen ik regelmatig mijn superman met heel veel lekkers! I love it. Dan zet ik mijn wekker en ga ik stilletjes naar beneden. Ik maak een ontbijtje klaar (pannenkoeken, ontbijwafels of verloren brood zijn hier de favorietjes), zet koffie en dek de tafel. Dan ga ik Dimitri lief wakker maken en zeg ik ‘schatje, ik heb pannenkoeken gebakken, kom je naar beneden?’ om dan vervolgens de heerlijkste glimlach van de wereld te zien te krijgen. #genietenvandekleinedingen

Oh en zondagavond gaan we steevast op stap met dé mamie, want een etentje met de meest geweldige mamie (oma) van de wereld sla je niet zo maar over, toch?

Vandaag leg ik jullie ‘op z’n zondags’ in de watten met een heerlijk ontbijt/brunch recept,
benieuwd wat jullie er van zullen vinden…
Tot zondag?

Verloren brood met banaan en esdoornsiroop

Ontbijt – 4 personen

250 ml melk
2 eieren
8 dikke plakken wit brood
2 bananen
4 el esdoornsiroop
Snuifje zout
Boter

Extra garnering: opgeklopte room, munt

  • test
  • Klop de eieren los met een vork
  • Voeg de koude melk en een snuifje zout toe en meng goed
  • Smelt een klontje boter in een pan
  • Dompel de sneden brood in het eiermengsel
  • Bak de sneden brood op een matig vuur goudbruin, ongeveer 2 minuten aan elke kant
  • Zet het verloren brood even opzij
  • Snij de bananen in hapklare stukken
  • Doe opnieuw een beetje boter in de pan en bak de stukjes banaan kort aan in de warme pan tot ze licht gekarameliseerd zijn
  • Serveer het verloren brood met de gekarameliseerde banaan en werk af met een lepel esdoorsiroop
  • Garneer naar keuze met opgeklopte room en enkele blaadjes munt

 

yummiieeeeeeeee! 

 

verlorenbroodmain

 

Dit gerechtje ontwikkelde ik voor mijn fantastische samenwerking met Ultra Doux. De producten van Ultra Doux worden samengesteld met natuurlijke producten waaronder dus esdoorrnsap. De shampoo met esdoornsap is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar.

Esdoornsap is een natuurlijk ingrediënt dat bekend is om zijn voedzame kracht. De esdoorn is de enige boom die in Canada kan overleven in extreme temperaturen tot -45° C, en dat heeft alles te maken met zijn sap dat hem verzekert van voeding en bescherming. gaat je haar voeden (ideaal voor droog of beschadigd haar) en zorgt dat het terug mooi gaat glanzen.

Ik ging aan de slag met esdoornsiroop en ontwikkelde voor deze samenwerking twee lekkere gerechtjes… waaronder dus dit heerlijke verloren brood!

 

Nice to know:

Je kan dankzij Ultra Doux niet alleen super producten ontdekken
én 8 nieuwe cookamealtjes uitproberen…
Je kan ook nog eens een reis naar Canada winnen!

wedstrijdesdoorn

x

Amylia

Ps: Test je deze zalige bokes of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!

13 Comments On This Topic
  1. Claudia Struijck
    on Jun 8th at 10:28 am

    Wij noemden dit wentelteefjes. Echt al heel lang niet gehad en je brengt mij op een idee. Dit recept ziet er heerlijk uit zeker in combi met banaan. Ik ben dol op banaan. Ik geniet er ook zo van om met mijn gezin heerlijk te ontbijten!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 8th at 1:17 pm

      Wentelteefjes is een woord dat wij ook gebruiken hoor! Of ‘gebakken bokes’ :-) Hopelijk kan je gauw een momentje vinden om dit gerechtje uit te testen, benieuwd wat je gezin er van zal vinden!

      Reply
  2. Jolanda
    on Jun 8th at 10:39 am

    Ziet er goed uit. Zelf houd ik niet van banaan maar m’n man zou hier heel blij van worden.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 8th at 1:16 pm

      Oooh kan gerust ook zonder banaan hoor… ik denk aan besjes, aardbeien en chocolade 😉

      Reply
  3. hillybillybeauty
    on Jun 8th at 10:46 am

    Oh dit ziet er lekker uit! Heerlijk zoet!!!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 8th at 1:16 pm

      Eentje om te testen! 😉

      Reply
  4. Cassandra
    on Jun 8th at 12:34 pm

    Ik krijg hier echt mega trek van haha! Wat een prachtige foto ook!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 8th at 1:15 pm

      Oooh bedankt, heel leuk om te lezen! Moest je een minuutje hebben… doe zeker mee met de wedstrijd, je kan een reis naar Canada winnen!

      Reply
  5. Elke
    on Jun 9th at 10:36 am

    Mmm, ziet er echt overheerlijk uit! Ga ik onthouden!

    Reply
  6. Laura
    on Jun 12th at 12:45 pm

    Oh wat heerlijk! Het is al een hele tijd geleden dat ik wentelteefjes heb gemaakt.. Ga ik gauw maar weer eens doen.. Wie weet zondag 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 12th at 6:38 pm

      Zondag is de perfecte dag 😉

      Reply
  7. lievelyne
    on Jun 21st at 8:40 pm

    Hmm je gerechtjes zien er erg lekker uit. En je foto’s zijn ook perfect genomen. Super !

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 21st at 10:09 pm

      Bedankt, doet me echt heel erg veel plezier dat te lezen! Hopelijk kan ik je inspireren om een cookamealtje te testen 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>