Bloemkoolcouscous met mango en amandelen

Bloemkoolcouscous met mango en amandelen

Onlangs kreeg ik een mailtje van een oud-collega. Ze was met haar team van start gegaan met een wel heel leuk lunchconcept. Elk om beurt zorgen ze ‘s middags voor een gezonde lunch. Dat heeft enkele erg aangename voordelen. Eerst en vooral is het nog veel leuker om een salade te maken die je kan delen met collega’s dan alleen maar voor jezelf. (“Sharing is caring”) Daarnaast ontdek je zo misschien nog wel nieuwe ingrediënten, combinaties en recepten die je thuis ook op tafel kan toveren.

Nu bleek de inspiratie even zoek te zijn en daardoor kwam ze dus bij mij terecht. Ik ging met haar vraag en haar idee aan de slag… en zo kwam ik bij deze bloemkoolcouscous! Mijn collega’s waren erg enthousiaste proefkonijnen en zo maakte ik weer heel wat mensen blij. En als ik heel eerlijk mag zijn… er is niets leuker dan anderen gelukkig maken!

Wie weet, en dat hoop ik natuurlijk, worden ook jullie gelukkig van deze supermakkelijke en lekkere salade!

Bloemkoolcouscous met mango en amandelen (4 p)

Tip: Met mooi weer op komst kan ik je alvast verklappen dat deze salade ook een heerlijk bijgerecht is voor bij gegrild (zie gebarbecued!) vlees.

1 middelgrote bloemkool
3 el geraspte kokos
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijn
Handvol verse peterselie
Handvol geroosterde (1/2 cup) amandelen
1 mango
1 rode paprika
1 tl kokosolie

Saus:
2 el pindakaas
1/2 tl geraspte gember
Sap van 1 limoen
1 tl honing
50 ml water
Peper en zout

Kwartiertje werken nu, en dan is de salade al klaar!

  • test
  • Verdeel de bloemkool in roosjes
  • Spoel de roosjes en laat goed uitlekken
  • Maal de bloemkoolroosjes in je foodprocessor fijn tot de bloemkool op couscous lijkt
  • Snij look en ui fijn
  • Verwarm de kokosolie in een (wok)pan
  • Fruit look en ui in de kokosolie
  • Voor de bloemkoolcouscous en kokosrasp toe
  • Laat enkele minuten sudderen tot de bloemkoolstukjes beetgaar zijn
  • Haal van het vuur en laat afkoelen
  • Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Snij de paprika fijn (schil hem eventueel ook, de schil van paprika verteert vaak moeilijk)
  • Hak de amandelen fijn
  • Voeg alle ingrediënten voor de salade samen en schep om
  • Garneer met enkele extra amandelen en de fijngehakte peterselie

Voor de saus

  • test
  • Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar
  • Je krijgt een romige saus
  • Proef en kruid eventueel bij

 

—————————————————————————————————-

Wie mij volgt op instagram had het al gezien: ik neem deze week de instagram account van Flying Tiger over! Op deze foto zie je twee hele leuke accessoires die in hun winkels te vinden zijn. Zowel de lepel als het kleine dienblad vond ik bij flying tiger! Let op: deze winkel betreden doe je op eigen risico, eender op welk moment je er binnen springt… Je komt altijd naar buiten met iets (of veel) leuks!

Het mooie bord op de foto is dan weer van mijn favorietje Serax!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>