Winterse sla

Winterse sla

Stoofpotjes, ovenschotels en lekkere soepen. Dat zijn de gerechten die het eerst in me opkomen wanneer ik denk aan de winterperiode. Maar ook tijdens de koudste maanden van het jaar kan een slaatje, uiteraard mét seizoensproducten, heerlijk smaken. Serveer dit lekkere slaatje als bijgerecht of als hoofdgerecht met krokant gebakken scampi of een sappig stukje kip.

Voor 4 personen:

1/4 ijsbergsla
1/4 rode kool
1 knapperige zoete appel (kies bijvoorbeeld voor Pink Lady)
1 Persimmon
1/2 granaatappel
tiental walnoten

Voor de dressing:
6 el notenolie
1 el rode wijnazijn
honing (naar smaak)
peper en zout

wintersesla1

  • test
  • Was de ijsbergsalade en snij in fijne repen
  • Verwijder de buitenste bladen van de rode kool en verdeel in 4 stukken.
  • Snij de harde witte kern er uit
  • Snij de rode kool in snippers. Wauw, wat was ik hier blij dat ik mn Food Processor kon gebruiken. Zo snel was mijn rode kool nog nooit fijngesneden!
  • Tip: Je hebt maar 1/4 nodig, dus van de overschot kan je dan heerlijke rode kool met appeltjes klaarmaken
  • Rasp de appel of snij in hele fijne stukjes (again: danku meneer de Food processor!)
  • Snij de persimmon in blokjes
  • Haal nu de pitten uit de granaatappel. Hoe doe je dat het makkelijkst: Snij de granaatappel doormidden. Heel nu met een theelepel de pitten uit de schil.
  • Verwijder de noten uit hun dop
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar
  • Verdeel over de borden en werk af met de dressing

Dressing
Meng alle ingrediënten met een klopper goed door elkaar. Eindig met de honing, voeg deze beetje bij beetje naar smaak toe.

Geloof me, dit slaatje ga je vaker klaarmaken. Het is heerlijk!

 

wintersesla4

2 Comments On This Topic
  1. Cook a meal: Persimmon-confituur
    on Nov 6th at 6:46 pm

    […] Nog meer koken met deze lekkere kaki? Probeer deze lekkere winterse salade! […]

    Reply

  2. […] gezicht van je liefste tovert. Amylia van Cookameal maakt je – en ons! – blij met haar winterse salade met rodekool, appel en persimon. Goed om weten: exotische gerechten vragen om een zoete witte […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>