Enchiladasaus

Enchiladasaus

De naam enchilada is afkomstig van ‘enchilar’ of chili toevoegen. Verwacht je dus aan een pittige saus!

Deze kruidige mexicaanse saus past bij heel wat bereidingen. Uiteraard onmisbaar bij enchiladas (opgerolde zachte tortilla’s met vulling) en top bij Mexicaanse taco’s. Maar ook lekker bij allerlei pastagerechten én als basis van je huisgemaakte pizza! (Verwacht je maar aan een overheerlijk recept voor kip-enchilada-pizza!)

Voor ongeveer 250 ml saus, voldoende voor 3 a 4 personen

2 el olie
2 el bloem
3 el chilipoeder (halveer voor een minder pikante saus)
1/2 el lookpoeder
1/4 el komijn
1/4 el oregano
2 el tomatenpuree
een mespunt ongezoet cacaopoeder (het kan ook zonder)
250 ml kippenbouillon

Hier gaan we!

  • testVerwarm een sauspan (of kleine kookpot)
  • Maak een roux van de olie en de bloem
  • Voeg de kruiden toe
  • Giet nu al roerend de kippenbouillon bij de roux
  • De tomatenpuree mag er nu ook bij
  • Laat de saus nu op een zacht vuurtje indikken

 

Ziezo… Dat valt best mee hé?

Tip: Je kan deze saus makkelijk invriezen.

1 Comment On This Topic
  1. Cook a meal: Pizza kip enchilada
    on Aug 29th at 6:14 pm

    […] Enchiladasaus […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>