Appel- wortelsap met gember

Appel- wortelsap met gember

Waarom zijn worteltjes goed voor je ogen ?
Heb jij al eens een konijn gezien met een bril…

 

“Wortels zijn goed voor de ogen.” Nu, dan moet ik wel de uitzondering zijn die de regel bevestigt. Want als ik mijn mamie mag geloven dronk ik als kind heel vaak wortelsap en toch loop ik ondertussen al enkele jaren rond met een brilletje haha. Gelukkig zijn wortelen voor nog heel wat andere dingen een echt superfood! Is (een van) je goede voornemen om gezonder te eten en minder te snoepen? Wel, dan is de wortel je nieuwe beste vriend. Ze bevatten heel veel vitaminen, mineralen én ontzettend weinig calorieën (zie: minder dan 0,2% vet!). Bovendien hebben de vitamines een positieve uitwerking op het hart, de bloedvaten en op de organen en huidcellen!

Wortel in combinatie met appelan apple a day keep the doctor awayen gemberdé opkikker voor je immuunsysteemmaakt van dit heerlijke sapje een natuurlijke en gezonde red bull!

 

Appel- wortelsap met gember

Goed voor ongeveer 0,5 liter sap

2 appels
3 grote wortelen
1 appelsien
2 cm gember

Nu zijn er twee manieren om dit gezonde drankje klaar te maken:

  • Met een (slow)juicer – De ideale manier natuurlijk om een juice klaar te maken! Ik ben helemaal fan van dit toestel! Klik hier om te ontdekken welke slowjuicer ik gebruik.
    Tip: Vaak kan het fruit gewoon met de schil in je juicer, maar in dit geval heb ik de wortelen en de appelsien wel geschild.
    .
  • Met een blender: Als je al deze ingrediënten gewoon zo in de blender gooit bekom je een dikke brij… en dat wil je niet! Voeg dus een kopje water toe voor je gaat blenden, of meer, tot je de gewenste structuur bekomt. Je hebt dan geen echte juice maar een smoothie, ook lekker!

 

collage-1

 

Voor mij alvast de ideale manier om de dag te starten!

Groetjes,
Amylia

————————————————————————–

Slowjuicer PureJuice JMP600WH
Prijs: 199,00 euro
Meer info in mijn #testameal en op www.kenwoodworld.be

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>