Cocktail-time: Red Rye & Tonic

Cocktail-time: Red Rye & Tonic

Je zal me nooit een whisky weten drinken… Nee dat moet ik nuanceren: Je zal me nooit een pure whisky weten drinken. Enkele maanden geleden was ik met een team journalisten en twee (bangelijke) medebloggers in Ierland. Laat op de avond strandde ik met die laatste twee in een bar vol vrolijke Ieren. De ‘whisky ginger ale’ vloeide er rijkelijk… en als foodies konden we natuurlijk niet anders dan een glaasje meeproeven. Et voila, mijn eerste positieve ervaring met whisky.

Enkele weken geleden werd de Blenders’ Batch Red Rye Finish gelanceerd. Een limited edition, experimentele whisky van Johnnie Walker. Red Rye Finish is het resultaat van een reeks smaakexperimenten van een topteam ‘blenders’. Het resultaat is een blend van vier whisky’s. Het werd een aparte whisky, lichter dan de ‘gewone’ met een subtiel fruitage ondertoon.

schermafdruk_2016-08-22_21-47-12

 

Verras ‘vriend en vijand’ van whisky, en start je avond met deze lekkere cocktail.
Deze Red Rye & Tonic is fris, origineel en uiteraard ook lekker.

Red Rye & Tonic

 

50 ml Johnnie Walker Red Rye
10 ml citroensap
Tonic
Ijsblokjes

  • test
  • Vul een (tumbler) glas met ijs
  • Voeg de whisky en het citoensap toe
  • Vul het glas verder aan met tonic
  • Garneer eventueel met een stukje citroenschil

 

cocktail2

Cheers!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>